Απόρρητη έκθεση ΔΝΤ: Τι ζητά από την Ελλάδα

Εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή της Κυριακής». Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, η έκθεση έχει ως βασικό σκοπό την αξιολόγηση του δεύτερου ελληνικού προγράμματος. Συγχρόνως περιγράφει τους όρους με τους οποίους θα μπορούσε να συμμετάσχει το ΔΝΤ και πάλι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Με το κείμενο των 38 σελίδων, το οποίο έχει ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2017 και έχει έλθει σε γνώση και των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», μπαίνει μια ευρύτερη ατζέντα μεταρρυθμίσεων από την πλευρά του Ταμείου. Πέρα δηλαδή από το ασφαλιστικό και το αφορολόγητο στο οποίο εστιάζεται έως τώρα η προσοχή.

Εν ολίγοις -εξηγεί η εφημερίδα- το ΔΝΤ ζητά πολύ περισσότερες μεταρρυθμίσεις (στον τραπεζικό τομέα, στις αγορές, στα εργασιακά κ.ά.), οι οποίες φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Αθήνα.

Ήδη στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει στο τραπέζι δύο συν ένα σενάρια και καλείται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα προς το Eurogroup – ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου, να επιλέξει ανάμεσα στην υποχώρηση έναντι των απαιτήσεων των δανειστών, της παράτασης των συνομιλιών μέχρι και μετά το Μάρτιο και της λύσης των πρόωρων εκλογών, σχολιάζει η «Καθημερινη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΓΟΡΑ, ΔΝΤ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!