Ακατάσχετο το επίδομα της «επιταγής ακρίβειας» - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
16
Ιούνιος
Back

Ακατάσχετο το επίδομα της «επιταγής ακρίβειας»

Τα τρία μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προς τον λαό το απόγευμα της Τετάρτης σκιαγράφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για «Συνέχιση της ενίσχυσης στο ρεύμα, στήριξη στους πιο ευάλωτους πολίτες με επιταγή ακρίβειας». Για την «επιταγή ακρίβειας» ανέφερε συγκεκριμένα ότι το ύψος της αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στην ημέρα, αλλά το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να αφορά όσο το δυνατόν περισσότερους. Ακόμα για τις ίδιες επιταγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η κίνηση και η λογική είναι να είναι οικονομική ενίσχυση, δεν θα συμψηφίζεται, θα είναι ακατάσχετη».

Τέλος το μήνυμα του πρωθυπουργού, θα αφορά σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, την παρέμβαση της κυβέρνησης στην αγορά καυσίμων, την βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης. Και σε αυτήν την περίπτωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι «να ενισχύσουμε όσο περισσότερους μπορούμε».

Και συμπλήρωσε: «Θα υπάρχει για ένα συγκεκριμένο ύψος κατανάλωσης, μια σημαντική έκπτωση, δεν θα είναι οριζόντιο. Θα αφορά πολύ κόσμο».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!