Αγωνία για τον ΔΕΣΦΑ- Ποιες κοινοπραξίες τον διεκδικούν

  • Απο stergios
  • 25 Μαρτίου 2018 - 14:23
  • Comments Off

Αγωνία επικρατεί για την τύχη του ΔΕΣΦΑ καθώς έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την κατάθεση των προσφορών από τα δύο ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα που μετέχουν στο διαγωνισμό για την πώληση του 66%.

Όπως αναφέρει το capital.gr, το ΤΑΙΠΕΔ ασχολήθηκε και την περασμένη εβδομάδα με την αναλυτική εξέταση των δικαιολογητικών των φακέλων των υποψηφίων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τις δύο κοινοπραξίες διευκρινιστικές απαντήσεις σε σχέση με τα μερίδια και τη διάρθρωση των σχημάτων και τις συμβάσεις μετόχων. Στόχος να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει κανενός είδους εμπλοκή στο διαγωνισμό.

Άλλωστε είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2013 και την πολύμηνη καθυστέρηση για την έγκριση της μεταβίβασης στη Socar, από την ΕΕ, η οποία μάλιστα επέβαλε σοβαρές αλλαγές.

Οι δύο κοινοπραξίες

Στη διεκδίκηση του ΔΕΣΦΑ συμμετέχουν δύο κοινοπραξίες: η πρώτη αποτελείται από την Ιταλική Snam, τη Βελγική Fluxys και την Ισπανική Enagas ενώ η δεύτερη από την Ισπανική Reganosa, τη Ρουμανική Transgaz και την αναπτυξιακή τράπεζα EBRD.

Εκτός από τα τυπικά θέματα που αφορούν στη συμμόρφωση με τους όρους του διαγωνισμού αλλά και με το ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκαιο, αναφέρει το capital.gr, η καθυστέρηση καλλιεργεί τη φημολογία ότι γύρω από το διαγωνισμό εξελίσσεται ένα παρασκηνιακό θρίλερ με οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές διαστάσεις, την ίδια στιγμή που τα δύο εταιρείες που διαδραματίζουν τον πιο κομβικό ρόλο, η ιταλική Snam και η ρουμανική Transgaz δεν κρύβουν τη σημασία που αποδίδουν στο διαγωνισμό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΣΦΑ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!