Στο ΦΕΚ η παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελευθέριος Βενιζέλος

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η συμφωνία για την 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη «ΔΑΑ». Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση και η ψήφιση στη Βουλή, όχι νωρίτερα από τα τέλη του έτους.

Η έγκριση της 20ετούς παράτασης ήταν προαπαιτούμενο ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση του 30% της ΔΑΑ που ελέγχει. Στόχος είναι να εισπραχθεί και το τίμημα των 600 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα ύψους 600 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη, που υπολογίζεται ότι θα είναι λίγο μεγαλύτερη από το ήμισυ του συνολικού τιμήματος, θα κατατεθεί με την επικύρωση της σύμβασης παραχώρησης από τη Βουλή, ενώ η δεύτερη θα καταβληθεί μεταγενέστερα.

Σημειώνεται πως το 25% του ΔΑΑ ελέγχεται από το δημόσιο, ενώ επιχειρήσεις που συνδέονται με το καναδικό fund PSP κατέχουν το 40% και μέλη της οικογένειας Κοπελούζου το υπόλοιπο 5%.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΦΕΚ, ΔΑΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β, ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!