ΑΣΕΠ: Μείωση έως 85% στα παράβολα συμμετοχής & ενστάσεων (ΦΕΚ)

Σημαντική μείωση στα προβλεπόμενα παράβολα για τη συμμετοχή αλλά και την ένσταση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προβλέπει ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα,

– Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής σε γραπτό διαγωνισμό ή σε διαδικασία επιλογής ειδικού επιστημονικού προσωπικού ή σε λοιπές διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης μειώνεται από 20 ή 15 ευρώ σε τρία ευρώ (μείωση έως και 85%)

– Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) για διορισμό στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μειώνεται από 40 ευρώ σε 10 ευρώ (μείωση 25%)

– Το παράβολο υποβολής ένστασης μειώνεται από πενήντα (50) σε είκοσι (20) ευρώ.

Αναλυτικά, η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως περιλαμβάνει:

Τα προβλεπόμενα παράβολα:

α) υποβολής αίτησης συμμετοχής σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ή φορέων που ελέγχονται από το ΑΣΕΠ (ν. 2190/1994, άρθρο 16 παρ. 6, όπως ισχύει και ν. 3051/2002, άρθρο 10 παρ. 2),

β) υποβολής αίτησης συμμετοχής στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) για διορισμό στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ν. 3979/2011, άρθρο 46 παρ. 1) και

γ) υποβολής ένστασης (ν. 2527/1997, άρθρο 7 παρ. 4 και ν. 3051/2002, άρθρο 10 παρ. 2)

αναπροσαρμόζονται ως ακολούθως:

– Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής σε γραπτό διαγωνισμό ή σε διαδικασία επιλογής ειδικού επιστημονικού προσωπικού ή σε λοιπές διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης ορίζεται σε τρία (3) ευρώ.

– Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) για διορισμό στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ορίζεται σε δέκα (10) ευρώ.

– Το παράβολο υποβολής ένστασης ορίζεται σε είκοσι (20) ευρώ.

Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο. Tο αναπροσαρμοζόμενο ποσό του παραβόλου της ένστασης δεν ισχύει για προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί πριν την έναρξη της ισχύος της παρούσας απόφασης.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΑΣΕΠ, ΦΕΚ, ΠΑΡΑΒΟΛΑ, ΚΟΣΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!