τρομοκρατία-ποιοι-είναι-οι-πακιστανο-836289
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2023 | 08:05

Τρομοκρατία: Ποιοι είναι οι Πακιστανοί που θα χτυπούσαν το εστιατόριο

Πολλαπλά χτυπήματα ετοίμαζε δίκτυο τρομοκρατών στην Αθήνα. Η πληροφορία ότι πυρήνας ατόμων από το Πακιστάν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αιματηρή επίθεση στην Αθήνα έφτασαν τον περασμένο Αύγουστο στην ΕΥΠ.

Πριν από περίπου έναν μήνα, δύο αυτά άτομα πακιστανικής καταγωγής προσήχθησαν από την Αντιτρομοκρατική και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν νόμιμα έγγραφα και από τότε είναι υπό κράτηση. Είχαν περάσει στην Ελλάδα από την Ορεστιάδα πριν από περίπου πέντε χρόνια, και κανένας δεν είχε από τότε τα απαραίτητα έγγραφα. Οι αρχές πήραν τα κινητά τους και διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι επικοινωνούσαν με έναν ομοεθνή τους στο Ιράν, ο οποίος τους έδινε εντολές προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Η επίθεση σχεδιαζόταν σε εστιατόριο στου Ψυρρή όπου μάλιστα λειτουργεί και ως συναγωγή και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στόχος τους ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους Ισραηλινούς μπορούσαν. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συμφωνήσει πως θα λάμβαναν ένα πόσο από 10.000 έως 15.000 για κάθε νεκρό και ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.




Οι δύο Πακιστανοί ζούσαν κυρίως στη Σπάρτη και τη Ζάκυνθο με πλαστά χαρτιά, και εργάζονταν στα χωράφια. Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας. Όπως διαπιστώθηκε από τα κινητά τους τηλέφωνα και τις συνομιλίες που είχαν με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής ομάδας, έναν 30χρονο επίσης Πακιστανό υπήκοο που διαμένει στο Ιράν, σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις με πρώτη αυτή στο εστιατόριο στου Ψυρρή. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε είχαν κάνει προετοιμασία ακόμα και κατόπτευση του χώρου.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή.