ψυρρή-ρόλοι-netflix-στην-τρομοκρατική-οργ-858341
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2023 | 09:05

Ψυρρή: Ρόλοι… Netflix στην τρομοκρατική οργάνωση των Πακιστανών -Τα περίεργα «σημεία»

Tρομοκρατική οργάνωση των 2 Πακιστανών που σχεδίαζε επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο «GOSTIJO» και στην εβραϊκή συναγωγή «Chabad of Athens», στην καρδιά της Αθήνας, στου Ψυρρή.

Στην υπόθεση εμπλέκονται εκτός από τους Πακιστανούς, ο «αρχηγός» τους που μένει στο Ιράν και η ισραηλινή Μοσάντ, η οποία προσέφερε χείρα βοηθείας στην Ελλάδα για να «σπάσει» τον ιρανικό «πυρήνα» των τρομοκρατών.

Μια υπόθεση που σε πολλούς θυμίζει κάτι από σειρά του Netflix ωστόσο έχει επικίνδυνα θολά σημεία.

Κυρίως, θολός παραμένει ο τρόπος με τον οποίο στατολογήθηκαν οι δύο Πακιστανοί, και πώς θα δρούσαν μακριά από το ραντάρ της ΕΛΑΣ, αφού δεν διέθεταν ούτε άδεια παραμονής.

Πρόκειται για τακτική στρατολόγησης τρομοκρατών, που δεν συνάδει με το modus operandi ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις διαρροές από την ΕΛΑΣ, οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 27 και 29 χρονών, φέρονται να έπαιρναν εντολές -μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών που είχαν στα κινητά τους- από 30χρονο με «έδρα» το Ιράν.

Ο «Αρχηγός» για να τους στρατολογήσει τους, σύμφωνα πάντα με τις ελληνικές Αρχές, είχε τάξει αμοιβές ύψους 15.000 ευρώ για κάθε επιβεβαιωμένο στόχο.

Οι ίδιοι με την σειρά τους προσπάθησαν να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, ανεπιτυχώς όμως, ενώ κατά την αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν και άλλοι ομοεθνείς τους για τους οποίους όμως δεν προέκυψε τίποτα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, τα «καμπανάκια» άρχισαν να χτυπούν όταν από την παρακολούθησή τους προέκυψε ότι έκαναν κατόπτευση εβραϊκού εστιατορίου-συναγωγής στου Ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας. Η επίθεση θα γινόταν σε ένα από τα κεντρικότερα, πιο πολυσύχναστα και πιο τουριστικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων βρέθηκαν συνομιλίες με τον 30χρονο εντολέα τους, ο οποίος φέρεται να τους ζητούσε επιτακτικά να επισπεύσουν την επίθεση στο εστιατόριο. Οι δύο Πακιστανοί γνώριζαν τον 30χρονο «εγκέφαλο» του δικτύου, καθώς κατάγονται από το ίδιο χωριό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι αρχικά οι δυο τους σχεδίαζαν επίθεση με δηλητηριώδη αέριο στο εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων. Στη συνέχεια, τα σχέδιά τους άλλαξαν και άρχισαν να σχεδιάζουν επίθεση με εκρηκτικά.

Επίσης, από τις παρακολουθήσεις των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε ότι σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονταν στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είχε στόχο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, να περάσει το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρακολουθούν εδώ και μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση και διαβίβασαν τις κρίσιμες πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική όταν έκριναν ότι πρέπει να γίνουν συλλήψεις πριν πραγματοποιηθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πολλές κατ’ οίκον έρευνες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οπλισμός.