δήμος-καλαμαριάς-για-την-ευρώπη-αναχώ-68328
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.01.2017 | 17:36

Δήμος Καλαμαριάς: Για την Ευρώπη αναχώρησαν οικογένειες Σύριων προσφύγων

Οι πρώτες δύο οικογένειες προσφύγων που διέμεναν στην Καλαμαριά, αναχώρησαν για την τελευταία φάση του ταξιδιού τους προς την Ευρώπη. Οι πρόσφυγες από την Συρία φιλοξενούνταν σε διαμερίσματα που ενοικιάζει ο Δήμος Καλαμαριάς, με την χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «REACT».

Ο νέος χρόνος επεφύλαξε για τις δύο αυτές οικογένειες, ως «πρωτοχρονιάτικο μποναμά» την ειδοποίηση μετεγκατάστασής τους από την Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία. Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου ξεκίνησαν με το λεωφορείο της Ύπατης Αρμοστείας από την Καλαμαριά προς την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα όπου τους ανακοινώθηκε η έγκριση της αίτησης ασύλου και η άμεση μεταφορά τους στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Στον σύντομο αποχαιρετισμό που είχαν με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και του «REACT», φανερά χαρούμενοι και συγκινημένοι δήλωσαν την ευγνωμοσύνη τους για την ελληνική φιλοξενία. Είναι βέβαιο πως η παραμονή τους στην Καλαμαριά, θα μείνει στη μνήμη τους χαραγμένη, ως η αρχή του τέλους των σκληρών δοκιμασιών που πέρασαν από την έναρξη του πολέμου.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας ευχαριστεί τους κατοίκους της Καλαμαριάς για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος για το 2016, καθώς και στα άλλα προγράμματα που άπτονται των καθηκόντων της Αντιδημαρχίας και αφορούν την αρωγή στους συμπολίτες,  που λόγω της οικονομικής κρίσης το έχουν ανάγκη.(Κοινωνικό Ιατρείο, Παντοπωλείο, Ιματισμός, Συσσίτιο κ.α.)

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα συνεχίζει να υλοποιείται από τον Δήμο Καλαμαριάς μέσω της σύμπραξης του «REACT», την αιγίδα και την χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και για το 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση ή εν δυνάμει φιλοξενούσες οικογένειες, αλλά και όποιος πολίτης αναζητά πληροφορίες για το πρόγραμμα «REACT» μπορεί να απευθύνεται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Παπανικόλα 18 και Αμισού γωνία, τηλέφωνο 2313 314 512, στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Καλαμαριάς (www.kalamaria.gr, στην υποενότητα των προγραμμάτων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και στο facebook  στη σελίδα του REACT.