Θεσσαλονίκη: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καλούνται να προσέξουν οι διερχόμενοι και ενδιαφερόμενοι στη Θεσσαλονίκη και Μακεδονία, οι οποίες αφορούν δυο διαφορετικά σημεία του οδικού δικτύου.
Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Αρχικά, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διενεργήσει εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026, κατά τις ώρες 07.00-15.00. Η ολοκλήρωση, σαφώς, θα εξαρτηθεί και από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Οι εργασίες αφορούν στο τμήμα της οδού από την αρχή των Διαβατών έως τη διασταύρωση του καταστήματος LIDL. Θα αφορά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (εκ περιτροπής) με τμηματικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας (κοντά στο “LIDL”) αλλά και στην κεντρική νησίδα εντός του οικισμού.
Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδός
Το δεύτερο σημείο ενδιαφέροντος είναι ο πλήρης αποκλεισμός τμήματος της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού, ρύθμιση που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Στην προκειμένη περίπτωση οι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από τις 22:15 το βράδυ της Πέμπτης (26/03) έως τις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/03). Θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά (προς Αεροδρόμιο), στο τμήμα μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ5 (Παπαγεωργίου) και Κ6 (Μετεώρων).
Για τη διευκόλυνση των οδηγών και την αποφυγή συμφόρησης, η Τροχαία προτείνει τις εναλλακτικές διαδρομές:
- Από ΤΙΤΑΝ προς Ανατολικά: Η κυκλοφορία θα διακόπτεται στο ύψος της εξόδου προς Ευκαρπία (Δημοτικό Γήπεδο). Τα οχήματα θα διοχετεύονται μέσω του κέντρου της πόλης, ακολουθώντας την ειδική σήμανση (ενδεικτικά μέσω Λεωφόρου Στρατού).
- Από Δυτική Περιφερειακή: Τα οχήματα που κινούνται στο κύριο ρεύμα προς Ανατολικά θα εκτρέπονται υποχρεωτικά στην έξοδο προς «Σκλαβενίτη» (Ευκαρπία). Η πορεία θα συνεχίζεται μέσω του Κόμβου Σκλαβενίτη και των οδών Γιάννη Ρίτσου και Θησέως, με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Στρατού.
- Κλειστές Πρόσβαση Νοσοκομείων: Επισημαίνεται ότι θα παραμείνει κλειστή η ράμπα εισόδου προς την Περιφερειακή (ρεύμα προς αεροδρόμιο) που βρίσκεται στο ύψος των Νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424 ΓΣΝΕ.
Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των έργων: «Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των τροχονόμων, ώστε να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και να διασφαλιστεί η ομαλή ροή της κυκλοφορίας υπό τις έκτακτες αυτές συνθήκες».
Προτεινόμενα άρθρα
12.05.2026 | 19:47
12.05.2026 | 16:26






