θάνατος-11χρονης-στα-χανιά-τα-ερωτήματα-908408
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2021 | 15:32

Θάνατος 11χρονης στα Χανιά: Τα ερωτήματα, τα κενά και το «χαμένο» κινητό

Σοκαρισμένη παραμένει η Κρήτη από τον θάνατο της 11χρονης στα Χανιά η οποία έφυγε το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι της και βρέθηκε νεκρή σε βραχώδη περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης. Τα στοιχεία, τα ερωτήματα και το χρονικό της εξαφάνισης.

Το χρονικό της εξαφάνισης και τα ερωτήματα

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η 11χρονη στο βίντεο φαίνεται να κατευθύνεται προς τη θάλασσα, καταρρίπτοντας το σενάριο που ήθελε να πηγαίνει βόλτα στην παραλία «Άπτερα». Μάλιστα, έχει πάρει σνακ και πηγαίνει προς το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Η νύχτα περνά και τελικά η εξαφάνισή της στην αστυνομία δηλώνεται το πρωί της Τετάρτης από συγγενικό της πρόσωπο. Αμέσως, κινητοποιείται η αστυνομία και εκδίδεται Amber Alert. Λίγο αργότερα, ένα ζευγάρι που περπατά στην περιοχή εντοπίζει το κορίτσι νεκρό δίπλα στη θάλασσα.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί πέρασαν τόσες ώρες μέχρι να δηλωθεί η εξαφάνισή της. Επίσης, έχει ανακύψει, σύμφωνα με το flashnews.gr, αν οι κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης ήταν ενήμερες για τις συνθήκες διαβίωσης της 11χρονης και των άλλων παιδιών της οικογένειας. Σημειώνεται ότι το κορίτσι, έχει άλλα δύο αδέρφια περίπου 6 και 9 ετών, ζούσε σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, με τους γονείς να έχουν χωρίσει.

Το «χαμένο» κινητό

Όπως μετέδωσε το OPEN, έχει βρεθεί η τσάντα και τα ακουστικά της, όμως δεν έχει βρεθεί το κινητό της. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που είδαν τα πράγματα του κοριτσιού και δεν τα πείραξαν γιατί υπέθεσαν ότι είναι κάποιου και είδαν το κινητό. Μάλιστα, αλλού ήταν ακουμπισμένα αυτά τα πράγματα, αλλού έγινε η πτώση του παιδιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αποκλείουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Το παιδί, ήταν αρκετά χτυπημένο όταν βρέθηκε στη βραχώδη περιοχή, ενώ στο σημείο από όπου φέρεται να έπεσε βρέθηκαν τα ακουστικά της και μια σακούλα με φαγητό. Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι αν η 11χρονη είχε κάποιο λόγο που την ώθησε να πέσει στο κενό από τόσο μεγάλο ύψος ή αν πρόκειται για ατύχημα που της στοίχισε τη ζωή.

Τι λέει η μητέρα της

«Το παιδί μου τώρα έχει γίνει ένας άγγελος και από εκεί ψηλά που βρίσκεται θα με προστατεύει» είπε αρχικά η μητέρα της 11χρονης και περιέγραψε τα εφιαλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Από τη στιγμή που η κόρη της εξαφανίστηκε μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε νεκρή από πυροσβέστη.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ό,τι έχει γίνει. Το παιδί έφυγε για μια βόλτα το βράδυ της Τετάρτης. Είχε πάρει το χαρτζιλίκι της. Ήταν χαρούμενο. Όταν άρχισαν να περνούν οι ώρες και πήγε 21.00 βγήκα για να την ψάξω. Την έπαιρνα τηλέφωνο μέχρι τις 22.00, αλλά δεν απαντούσε. Ήταν κλειστό, αλλά δεν το κατάλαβα. Πίστευα πως η Ιωάννα βρισκόταν κάπου και το είχε στο αθόρυβο», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Πήγα να την ψάξω. Πήγαμε παντού, στις παραλίες, για πολλή ώρα. Δεν τη βρήκαμε. Επέστρεψα κάποια στιγμή σπίτι, γιατί πίστευα πως η Ιωάννα θα είχε γυρίσει στο σπίτι. Βγήκαμε για δεύτερη φορά από την άλλη πλευρά. Όλη τη νύχτα. Είχα μια ελπίδα ότι θα γυρίσει εφόσον ξημέρωνε. Την επόμενη μέρα το πρωί, αφού πήγα τα παιδιά στο σχολείο, έκανα κι άλλη βόλτα. Μετά πήρα το «100» και μετά την Ασφάλεια. Μου είπαν να περιμένω μέχρι τις 10.00 και μετά πήγα στην αστυνομία και δήλωσα την εξαφάνιση».