θρήνος-στα-χανιά-για-την-11χρονη-όλο-το-π-908163
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2021 | 08:15

Θρήνος στα Χανιά για την 11χρονη: Όλο το παρασκήνιο από την τελευταία της βόλτα

Θρήνος στα Χανιά για την 11χρονη: Όλο το παρασκήνιο από την τελευταία της βόλτα

Το ενδεχόμενο της πτώσης στον γκρεμό εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές για τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας που βρέθηκε νεκρή σε μικρή απόσταση από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λυμπινάκης, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. «Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ο ιατροδικαστής που ήρθε στο σημείο είχε την ίδια άποψη. Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο της πτώσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν η μικρή Ιωάννα θέλησε να βγει από το σπίτι της στον οικισμό της Παρηγορίας για να πάει βόλτα προς την θάλασσα.

Αφού πήρε την άδεια από τους δικούς της έφυγε από το σπίτι της και πήγε μια βόλτα, κάνεις δεν περίμενε όμως το τι θα επακολουθούσε. Η ώρα περνούσε και η 11χρονη δεν είχε επιστρέψει ακομα στο σπίτι της. Το πρωί της Τετάρτης η μητέρα της που σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα να δηλώσει την εξαφάνιση της.

Κάμερα ασφαλείας φέρεται να κατέγραψε την τελευταία βόλτα του μικρού κοριτσιού. Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το flashnews.gr:

Οι Αρχές αφού ενημερώθηκαν από τους γονείς, άρχισαν την έρευνα στην περιοχή και μιας η 11χρονη είχε φύγει με τα πόδια θεωρήθηκε έυκολος ο εντοπισμός της. Ωστόσο η μικρή βρέθηκε αναίσθητη το μεσημέρι της Τετάρτης στα βράχια από δύο έφηβους που είχαν πάει βόλτα στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Τα δύο νεαρά παιδιά έντρομα κάλεσαν την αστυνομία στο σημείο όπου οι αστυνομικοί την ταυτοποιήσαν.

Το άτυχο παιδί βρέθηκε νεκρό σε βραχώδη ακτή κοντά στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Μάλιστα για τον εντοπισμό του είχαν κινητοποιηθεί διασώστες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού ενώ στο πλαίσιο των ερευνών χρησιμοποιήθηκε και drone. Παράληλλα ενεργοποιήθηκε για τον  εντοπισμό της ακόμα και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Μάλιστα το Χαμόγελο αφού εξέφρασε  την θλίψη του επιβεβαιώνοντας την τραγική κατάληξη της 11χρονης παρουσίασε αναλυτικά το χρονικό της εξαφάνισης «με την ευχή να μην υπάρξει άλλο παιδί με αυτό το τραγικό τέλος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.