Ryanair: Φήμες για αποχώρηση από τη βάση της Θεσσαλονίκης
Έντονη φημολογία επικρατεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σχετικά με το ενδεχόμενο η Ryanair να κλείσει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη στο τέλος της φετινής θερινής περιόδου, δηλαδή από τον προσεχή Οκτώβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το omorfataxidia.gr, βασικός λόγος φέρεται να είναι η νέα αύξηση των χρεώσεων κατά 15% από τη Fraport, προκειμένου να ανανεωθεί η σύμβασή της με τη Ryanair, η οποία λήγει μέσα στη χρονιά.
Η Ryanair έχει βάση (hub) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από το 2014 στο οποίο σταθμεύει τρία (3) αεροσκάφη τύπου Boeing 737 NG/MAX 189 και 197 θέσεων και απασχολεί πάνω από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων 40 πιλότους, 160 αεροσυνοδούς και ελάχιστα άτομα στο έδαφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη στελέχη της εταιρείας από την έδρα της Ryanair στο Δουβλίνο για να ενημερώσουν επίσημα τους εργαζόμενους. Η Ryanair συνδέει τη Θεσσαλονίκη εποχικά ή καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου με 33 προορισμούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του omorfataxidia.gr, μετά το κλείσιμο της βάσης οι προορισμοί θα γίνουν τρεις, το Μπέργκαμο, το Λονδίνο και το Βουκουρέστι.
Να σημειωθεί ότι από το 2019, η εταιρεία έχει σταματήσει τις πτήσεις Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Η Ryainair είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη, με πρωτοβουλία του δημάρχου για να δημιουργηθεί από την εταιρία hub στην πόλη.
Μάλιστα, τα πρώτα χρόνια, είχαν δημιουργηθεί αντεγκλήσεις για το ζήτημα των επιδοτήσεών της, έτσι ώστε η εταιρεία να πετά από Θεσσαλονίκη. Δύο χρόνια αργότερα, υπήρξε επαναδιαπραγμάτευση με την Ryanair για τις επιδοτήσεις και μείωση τους. Αν οι φήμες τελικά ισχύουν, ο τουρισμός και η επισκέψιμοτητα στη Βόρεια Ελλάδα θα δεχτούν τεράστιο πλήγμα, την ώρα που η Ryanair ενισχύει την παρουσία της σε αεροδρόμια των γύρω πόλεων των Βαλκανίων, όπως Σόφια και Τίρανα. Μέχρι στιγμής η Ryanair δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει την είδηση.
Στις πτήσεις και στη βάση της Θεσσαλονίκης εργάζονται συνολικά 200 εργαζόμενοι. Σε επικοινωνία της parallaxi με τη Fraport, η εταιρεία διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Ryanair για μία τέτοια απόφαση και πως συζητήσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με όλες τις εταιρείες.
Προτεινόμενα άρθρα
03.05.2026 | 20:59
03.05.2026 | 18:59






