πρωτομαγιά-η-κρυφή-διαδρομή-των-αθη-694823
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.04.2020 | 21:52

Πρωτομαγιά: Η «κρυφή» διαδρομή των Αθηναίων για να ξεφύγουν τα μπλόκα (χάρτης)

Οι Αθηναίοι εκδρομείς της Πρωτομαγιάς έχουν ήδη καταστρώσει το σχέδιο  της …απόδρασης τους!

Τις… τρύπες που κατάφεραν και βρήκαν κάποιοι Αθηναίοι και ταξίδεψαν οδικώς τις παραμονές του Πάσχα και πήγαν στα χωριά τους χρησιμοποιώντας δρόμους που ούτε η Τροχαία φαντάστηκε ότι έπρεπε να μπλοκάρει, προσπαθούν να κλείσουν στην Τροχαία…

“Τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολα από το Πάσχα…” μας λέει στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία προετοιμάζεται για ένα τριήμερο κατα το οποίο ισχύουν οι ίδιοι αυστηροί περιορισμοί που ίσχυαν και το Πάσχα. Με τη διαφορά οτι αυτό το τριήμερο το χαρακτηρίζει απο τη μία υπάρχει η κούραση και η έντονη προσμονή για την έξοδο από το σπίτι και την πόλη, αλλά και μία χαλάρωση, η οποία ήταν ιδιαίτερα εμφανείς αυτή την εβδομάδα.

“Είναι δεδομένο πως κάποιοι θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν, επιλέγοντας τις λεγόμενες επαρχιακές διαδρομές και όχι τους Εθνικούς οδικούς άξονες” μας λέει το στέλεχος της Τροχαίας. Παράλληλα τονίσουν οτι υπηρεσιακά είναι έτοιμοι να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια κίνηση, ακόμα και απο… κρυφούς δρόμους.

Απο τέτοιους δρόμους, που ξέρουν λίγοι, κατάφεραν να αποδράσουν πολλοί κάτοικοι της Αττικής και να κάνουν τελικά Πάσχα στο χωριό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του korinhtia.net.gr, αναγνώστης που ζει στο Αλεποχώρι και εργάζεται σε takeway καφέ της περιοχής, παρατήρησε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην περιοχή και ασυνήθιστα πολύ δουλειά!

Ο λόγος ήταν ότι πολλοί κατάφεραν να ξεφύγουν παραμονές Πάσχα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας και να σπάσουν τα μπλόκα, φεύγοντας από την Αθήνα προς την Κόρινθο, χρησιμοποιώντας τον… ξεχασμένο δρόμο που εννοεί το Αλεποχώρι, με τα Βίλια, την Οινόη και την Μάνδρα Αττικής!

Ενας δρόμος που ήταν ελεύθερος από ελέγχους και μπλόκα της. Αστυνομίας, σε αντίθεση με την Εθνική Οδό και άλλους παρακείμενους της δρόμους. Οι συγκεκριμένοι Αθηναίοι λοιπόν -που δεν είναι και λίγοι σύμφωνα με τους κατοίκους- έφυγαν ανενόχλητοι και φυσικά θα επιστρέψουν κανονικά από την Εθνική Οδό, αφού θα μπορέσουν  να αποδείξουν πως είναι μόνιμοι κάτοικοι Αττικής…

Και αυτός ο δρόμος -αυτή τη φορά- θα είναι μπλοκαρισμένος απο την Τροχαία…

Η διαδρομή: