επανεκκίνηση-πώς-είναι-η-πρώτη-ημέρ-769433
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.04.2020 | 08:18

“Επανεκκίνηση”: Πώς είναι η πρώτη ημέρα στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών

Πρώτη μέρα για τη σταδιακή επανεκκίνηση του Δημοσίου μετά την πανδημία του κορωνοϊού η Τρίτη, με την κάμερα του ΣΚΑΪ να βρίσκεται στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

Οι πολίτες στο υποθηκοφυλακείο μπαίνουν τμηματικά, ενώ εσωτερικά υπάρχει 5μελης ομάδα που ρυθμίζει την κυκλοφορία και καθοδηγεί τους πολίτες για να εξυπηρετηθούν το συντομότερο δυνατό. Θερμομέτρηση στην είσοδο πάντως δεν έγινε αντιληπτή.

Το υποθηκοφυλακείο λειτουργεί μόνο για μεταβιβάσεις και συμβόλαια για να αποφευχθεί συνωστισμός, ενώ υπάρχει αντισηπτικό σε όλους τους χώρους του. Οι πολίτες κρατούν τις αποστάσεις, ενώ βγαίνουν οι υπάλληλοι και λένε στον επόμενο πολίτη να περάσει. Για τη μετακίνηση τους οι πολίτες χρησιμοποιούν τον κωδικό Β3 που αφορά και τις τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημοσίας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δηλαδή: 1) η σύσταση για χρήση μάσκας, 2) η διαθεσιμότητα αντισηπτικού σε όλους τους χώρους, 3) η απόσταση μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρου και 4) ο καθορισμός ανώτατου ορίου εισερχομένων ατόμων εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων, ενός ατόμου ανά 10 τ.μ.