προσπάθειες-για-να-μείνει-ανοικτή-η-εθ-717969
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.02.2021 | 07:57

Προσπάθειες για να μείνει ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας -Ποια είναι η κατάσταση

Συνεχίζουν τις προσπάθειες άνθρωποι και μηχανές στην περιοχή του Μαρτίνου για να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται από το απόγευμα, δυσκολεύοντας την κατάσταση.

Η κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου έχει σταματήσει στο Εθνικό και στο υπόλοιπο δίκτυο.

Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Αλλά η χιονόπτωση συνεχίζεται, με συνέπεια να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα.

Τα μηχανήματα παρεμβαίνουν συνεχώς και μέχρι στιγμής κρατούν τον δρόμο ανοιχτό.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την άνοδο από Αθήνα προς Λαμία, στα διόδια της Θήβας η Τροχαία κάνει ελέγχους σε όλα τα αυτοκίνητα και επιτρέπει την διέλευση μόνο σε όσα έχουν αλυσίδες.

Παρόμοια προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας. Πριν από λίγο χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να απεγκλωβιστεί ακινητοποιημένο όχημα με επιβάτες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και την περιοχή της Υλίκης με δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ευρύτερα στην περιοχή της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα σημειώνονται διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πολλά χωριά μεταξύ των οποίων το Μαρτίνο, η Λάρυμνα, η Μαλεσίνα και η Τραγάνα. Σε αρκετές περιπτώσεις έγινε αποκατάσταση βλαβών ωστόσο όμως τα προβλήματα συνεχίζονται.

Στη Λαμία η χιονόπτωση μέσα στην πόλη και περιφερειακά συνεχίζεται. Από τις 2 τα ξημερώματα καταγράφεται χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού.

Περισσότερα από 30 εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού και Λαμίας-Άμφισσας προσπαθώντας να τον κρατήσουν ανοιχτό.

Στα χωριά της Υπάτης όσο και στη Δυτική Φθιώτιδα οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται ενώ οι θερμοκρασίες έχουν πέσει κάτω από το μηδέν και καταγράφεται παγετός.