Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο Λ. Παπαδήμος

Κατά την πρώτη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών του 2017 θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του νέου προέδρου, Λουκά Παπαδήμου, και του αντιπροέδρου, Αντωνίου Κουνάδη. Η τελετή εγκατάστασης θα γίνει την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 στις 7.00 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Θανάσης Βαλτινός, θα μιλήσει με θέμα «Το έργο των Κέντρων και Γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2016», ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του νέου προέδρου Λουκά Παπαδήμου με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη και Δημοσιονομική Εξυγίανση: H διττή πρόκληση για την οικονομική πολιτική».

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

O Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στις Οικονομικές Επιστήμες. Από το 1975 έως το 1984 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το 1988 εξελέγη τακτικός καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2011 επελέγη ως ο πρώτος κάτοχος (inaugural professor) της έδρας «Μίνως Ζομπανάκης» του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1994-2002), ενώ από το 2002 έως το 2010 ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το Νοέμβριο του 2011 κλήθηκε να αναλάβει την προεδρία της κυβέρνησης συνεργασίας και διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας έως τον Μάιο του 2012. Εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2006.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!