πισπιρίγκου-στην-ανακρίτρια-εγώ-χαμή-1005684
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.04.2022 | 21:37

Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια: Εγώ χαμήλωσα τον συναγερμό στο οξύμετρο

Τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου διανύει τα πρώτα 24ωρα στη φυλακή, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στη δημοσιότητα δόθηκε ολόκληρη η απολογία της στην ανακρίτρια.

Από την πρώτη στιγμή, η μητέρα των τριών κοριτσιών επέμεινε στην αθωότητά της, δείχνοντας τους γιατρούς και τονίζοντας ότι η ίδια δεν έχει σχέση με τους θανάτους των παιδιών της.

Τα λεγόμενά της ωστόσο, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που της έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή.

Ανάμεσα στις 51 ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν – προκειμένου να εξεταστούν προσεκτικά όλα τα ερωτήματα που προέκυψαν από την έρευνα των Αρχών – η κατηγορούμενη κλήθηκε να απαντήσει γιατί δεν χτύπησε το οξύμετρο της Τζωρτζίνας, ώστε να ειδοποιηθούν εγκαίρως οι γιατροί πριν το θανατηφόρο επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται, ότι στη δικογραφία για τον θάνατο της 9χρονης αναφέρεται ότι το οξύμετρο, με το οποίο οι γιατροί παρακολουθούσαν τις κρίσεις της Τζωρτζίνας ακόμα και από απόσταση, ήταν απενεργοποιημένο και συνεπώς δεν λειτουργούσε, όταν εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.

Το κορίτσι είχε ήδη υποστεί πέντε κρίσεις και έτσι οι γιατροί ήταν σε εγρήγορση, ενώ παρακολουθούσαν και με το οξύμετρο.

Όταν όμως μπήκαν στο δωμάτιο για να σώσουν το κορίτσι ο γιατρός και η νοσηλεύτρια, παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος, που προειδοποιούσε ότι πέφτουν οι σφίξεις και τα επίπεδα οξυγόνου του παιδιού.

Με λίγα λόγια, το οξύμετρο δεν χτύπησε προκειμένου να σπεύσουν γιατροί και νοσηλευτές στο δωμάτιο και να σώσουν την άτυχη Τζωρτζίνα.

Οι απαντήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με το οξύμετρο της Τζωρτζίνας

EΡ. Γιατί δε χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου;

ΑΠ: Από την 1η ημέρα που πήγαμε στο Παίδων τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά την διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών.

EP. Σύμφωνα με κατάθεση νοσηλεύτριας, το οξύμετρο αυτό εκπέμπει ήχους που γίνονται αισθητοί στη στάση νοσηλευτών. Τι έχετε να πείτε για το λόγο που δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στη στάση νοσηλευτών, στη περίπτωση της Τζωρτζίνας;

ΑΠ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το οξύμετρο αυτό είναι ένα απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στο θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Όσο ήμουν στο δωμάτιο εγώ δεν άκουσα τον ήχο του οξυμέτρου. Άλλωστε δεν είχαν πέσει ακόμα πολύ οι αφίξεις του παιδιού. Από εκεί και μετά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε όταν γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο δωμάτιο. Αυτό το αναφέρω με την έννοια ότι ήταν μια στιγμή έντασης και βέβαια δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με δόλο.