στην-ανακρίτρια-η-ρούλα-πισπιρίγκου-έ-1005656
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.04.2022 | 12:11

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένταση στην άφιξή της

Στο κτήριο των ανακριτικών γραφείων έφτασε στις 11:55 της Δευτέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριστιών που πέθαναν στην Πάτρα, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Αναλυτικότερα, στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ η κατηγορούμενη έφτασε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας επιβιβαζόμενη σε σκούρο τζιπ της αστυνομίας, με κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο και με κατεβασμένο το κεφάλι.

Στην Ευελπίδων υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργεία και δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ για να καλύψουν την απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία συνοδευόταν από τους δύο δικηγόρους της, κ. Ζάρδα και κ. Παπαδόπουλο.

Το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στο σημείο αποδοκίμασε έντονα τη μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών, ενώ η Αστυνομία κινήθηκε ακόμα και κατά των τηλεοπτικών συνεργείων που ήθελαν να καταγράψουν την εικόνα της 33χρονης, την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του ανακριτή.

Την ώρα της άφιξης της εκτυλίχθηκαν πρωτοφανή σκηνικά με τον εξαγριωμένο όχλο σε ρόλους αυτόκλητων δικαστών να επιχειρούν να λιντζάρουν την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, που μεταξύ άλλων φωνάζει «να ψοφήσεις σκ@@, καρ@@@, γιατί σκότωσες τα μωρά;».

Ο συγκεντρωμένος όχλος επιχείρησε να επιτεθεί στην 33χρονη με τους άνδρες των MAT και της ΟΠΚΕ να δημιουργούν κλοιό γύρω της απωθώντας όσους το επιχειρούσαν με τις ασπίδες.




Η 33χρονη κρατείται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν σε βάρος της οι δικαστικές αρχές για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.




Σήμερα, θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Τι θα αντιμετωπίσει σήμερα η 33χρονη

Για την 33χρονη, η σημερινή διαδικασία απέχει παρασάγγας από μία συνέντευξη καθώς στο τέλος της θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αποφάσεις της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα που θα αφορούν την στέρηση ή μη της ελευθερίας της.

Σε αυτήν τη διαδικασία που ξεκινά για την 33χρονη, φαίνεται πως δεν θα έχει πια στο πλευρό της τον πατέρα των παιδιών της ο οποίος αποκαλώντας την σύζυγό του “κατηγορουμένη” δήλωσε πως “θέλει απαντήσεις”, στάση με την οποία προοιωνίζεται πλήρη διαφοροποίησή του.

Δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και οι ειδικοί επιστήμονες που τους συνέδραμαν καθοριστικά στην κρίσιμη έρευνα τους, εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια τόσο για το χρονικό της πορείας του παιδιού, όσο και για την συμπεριφορά της μητέρας.

Απέναντι σε αυτήν την κατηγορία, σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της Κωνσταντίνο Ζάρδα , που διορίστηκε από την Ανακρίτρια και Όθωνα Παπαδόπουλο που κλήθηκε από την πλευρά της κατηγορουμένης, θα αντιτάξει τους ισχυρισμούς της.




Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος , αναφερόμενος παράλληλα σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».