προφυλακίστηκε-η-ρούλα-πισπιρίγκου-δ-1005553
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.04.2022 | 21:14

Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου -Δεν έπεισε την ανακρίτρια

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στη VIP πτέρυγα, για λόγους ασφαλείας.

Η 18η τακτική ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα διέταξε την προσωρινή κράτηση της 33χρονης, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας της την τοξική ουσία κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα και στις ερωτήσεις της ανακρίτριας φέρεται να υποστήριξε ότι ο θάνατος της κόρης της μέσα στο νοσοκομείο Παίδων δεν προκλήθηκε από δική της υπαιτιότητα, αλλά οφείλεται σε ιατρικό λάθος, ότι δηλαδή η ουσία, η οποία χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε παιδιά, δόθηκε εξ αμελείας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μετά το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας κατά την προσπάθεια να σωθεί η ζωή του παιδιού.

Ωστόσο, οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκιση της 33χρονης για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Η 33χρονη μίλησε αναλυτικά για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας, χωρίς όμως να αφήσει αιχμές εις βάρος του.