παγώνει-η-απόφαση-για-τη-μετακίνηση-το-533860
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.09.2018 | 14:00

Παγώνει η απόφαση για τη μετακίνηση του ειδικού φρουρού, μετά το θάνατο της συζύγου του

Την απόφαση να ανασταλεί η μετακίνηση του ειδικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν, ο οποίος εκτελούσε χρέη σκοπού την ώρα της επίθεσης του Ρουβίκωνα την περασμένη Δευτέρα, έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ειδικός φρουρός αναμενόταν να μετακινηθεί στις πεζές περιπολίες του κέντρου της Αθήνας. Η απόφαση να παγώσει η μετακίνηση φέρεται να ελήφθη μετά τη γνωστοποίηση από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελ. Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) ότι πέθανε η σύζυγος του φρουρού, που έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Η ανακοίνωση του Σωματείου, που φέρει τον τίτλο «Η αξιοπρέπεια ξεσκεπάζει την υποκρισία και υπεροψία» αναφέρει:

«Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει την τελευταία κουβέντα στα γεγονότα, έχοντας τη δύναμη να ξεσκεπάζει την ανθρώπινη υποκρισία και υπεροψία, έχοντας τη δυνατότητα να υπερβαίνει τη μικροψυχία και την απανθρωπιά, παράλληλα όμως να αποκαλύπτει το μεγαλείο της υπομονής, της καρτερικότητας, της αξιοπρέπειας».

Όπως επισημαίνει το ΣΕΦΕΑΑ ο «πρωταγωνιστής» της επιδρομής στην Πρεσβεία του Ιράν «αδιαφόρησε για τις “σειρήνες’ των επικριτών του, αδιαφόρησε ακόμα και για τους βιαστικούς τιμωρούς του, χωρίς να ξεπουλήσει τον προσωπικό Γολγοθά του με τα “αργύρια” της λύπησης, σηκώνοντας δύο σταυρούς , έναν τον προσωπικό του και έναν της υπηρεσιακής διαπόμπευσης».

«Κανένας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, κανένας δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει, ΕΚΤΟΣ από εκείνους που τον τιμώρησαν, εκτός από εκείνους που έδωσαν την εντολή μετακίνησης, εκτός από αυτούς που τη διέταξαν , ενώ θα έπρεπε να τον στηρίζουν και να τον προστατεύουν !» τονίζουν οι ειδικοί φρουροί.

Διαμηνύουμε σε κάθε πλευρά, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες , την απαίτηση να εγκαταλειφθεί από την Διοίκηση η απαράδεκτη συμπεριφορά της αντιμετώπισης των χαμηλόβαθμών ως RES (πράγμα) παίρνοντας πίσω την άδικη και αναχρονιστική διαταγή της μετακίνησης. Εμείς ζητούμε ταπεινά συγγνώμη από τον Συνάδελφο αισθανόμενοι ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του» καταλήγουν.