λεηλάτησαν-τα-μνήματα-σε-νεκροταφείο-610274
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.04.2019 | 11:42

Λεηλάτησαν τα μνήματα σε νεκροταφείο του Ναυπλίου

Σε οργανωμένη σπείρα «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων αποδίδει η Αστυνομία τις αλλεπάλληλες λεηλασίες σε νεκροταφεία της Αργολίδας, μετά το νέο κρούσμα που συνέβη στο κοιμητήριο Λευκακίων του Δήμου Ναυπλιέων όπου οι δράστες βεβήλωσαν τα μνήματα κλέβοντας όλα τα μεταλλικά αντικείμενα.

Οι άγνωστοι βάνδαλοι προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στους τάφους του κοιμητηρίου και άρπαξαν ό,τι μπρούτζινο υπήρχε, προφανώς με σκοπό να βγάλουν «μεροκάματο» πουλώντας τα σε χυτήρια. Μάλιστα, εισέβαλαν και στην εκκλησία του κοιμητηριακού ναού του Αγίου Δημητρίου, σπάζοντας την πλαϊνή πόρτα.

Η νέα λεηλασία προκάλεσε την οργή των κατοίκων της περιοχής, ο κοινοτάρχης της οποίας υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ναυπλίου που ερευνά για την εξιχνίασή της. Τα νεκροταφεία της Αργολίδας έχουν γίνει επανειλημμένα στόχοι ιερόσυλων, που έχουν εισβάλει στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή Κουτσοπόδι και σε αυτό του χωριού Αγία Τριάδα κοντά στο Ναύπλιο. Και στις δυο περιπτώσεις, είχαν προκαλέσει φθορές σε δεκάδες μνήματα.