Λεηλάτησαν δυο φορές τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει εντελώς αφύλακτος ένας αρχαιολογικός χώρος, όπως αυτός της Επιδαύρου, και αυτό έδωσε την ευκαιρία σε άγνωστους διαρρήκτες να λεηλατήσουν μια αποθήκη με πανάκριβα μηχανήματα και μάλιστα δυο φορές.

Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται σε απόμερο σημείο, αλλά παρ’ όλα αυτά κανείς δεν μερίμνησε να εποπτεύεται από κάμερες ή τουλάχιστον να διαθέτει σύστημα συναγερμού. Έτσι, οι εισβολείς μπήκαν ανενόχλητοι στην αποθήκη, για πρώτη φορά την περασμένη Τρίτη και έκλεψαν μηχανήματα επεξεργασίας μαρμάρου και άλλα μηχανήματα μεγάλης αξίας.

Ούτε τότε, όμως, ελήφθησαν μέτρα για να αποφευχθεί νέα «επίσκεψη», με αποτέλεσμα οι δράστες –πιθανότατα οι ίδιοι- να επιστρέψουν και την Πέμπτη, αυτή τη φορά αρπάζοντας από την ίδια αποθήκη διάφορα μεταλλικά αντικείμενα που ενδεχομένως να πουλήσουν για παλιοσίδερα σε κάποια μάντρα.

Η οικονομική ζημιά που προκάλεσαν οι διαρρήκτες είναι ιδιαίτερα μεγάλη και μέχρι στιγμής η έρευνα της τοπικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών και της λείας τους δεν έχει φέρει αποτελέσματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ, ΧΩΡΟ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]