καθαρά-δευτέρα-απαγορεύεται-το-πέταγ-179652
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.03.2021 | 21:08

Καθαρά Δευτέρα: Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού

Με απαγόρευση της μετακίνησης εκτός δήμου θα γιορτάσουμε φέτος την Σαρακοστή, ενώ το πέταγμα του χαρταετού θα απαγορεύεται στο πλαίσιο τήρησης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου, θα παραμείνει σε ισχύ και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι πολίτες θα απαγορεύεται και την Καθαρά Δευτέρα να μετακινηθούν με αυτοκίνητο είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα και γενικότερα εκτός του δήμου τους.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, απαγορεύεται κάποιος να πετάξει χαρταετό σε βουνά και θάλασσες και σε περιοχές μακριά από το σπίτι του εκτός και αν έχει… γερά πόδια.

Και αυτό γιατί, για τον κωδικό 6, απαγορεύεται πλέον η άθληση ή η γενικότερα βόλτα μακριά από το σπίτι με τη χρήση αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται η αλλαγή δήμου μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες οικογένειες στο κέντρο της Αττικής να μην μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα προκειμένου να πετάξουν χαρταετό τη Καθαρά Δευτέρα, εκτός και αν μετακινηθούν προς τις περιοχές που υπάρχει ο ενδεδειγμένος χώρος για χαρταετό με τα πόδια ή με ποδήλατο.