καιρός-σε-εξέλιξη-νέο-κύμα-κακοκαιρία-875636
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.03.2021 | 20:27

Καιρός: Σε εξέλιξη νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα χιονίσει την Πέμπτη

Κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τετάρτης (10/3) και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έρχονται ισχυρές καταιγίδες, βροχές και χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, από αργά το βράδυ έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (11/03) χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, φαινόμενα που στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα.

Επίσης, στην υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, που κατά τόπους και κυρίως πάνω από τη θάλασσα θα συνοδεύονται από καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

 Ακολουθούν χάρτες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που δείχνουν την γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες και κατά το τρίωρο 05:00 – 08:00 της Πέμπτης 11/03, ενώ με ροζ αποχρώσεις απεικονίζονται οι χιονοπτώσεις.

ena kairos xionia broxes kakokairia 10 3 2021

dyo kairos xionia broxes kakokairia 10 3 2021

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Παρασκευή (12/3)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σάββατο (13/3)

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κυριακή (14/3)

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στη νότια νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καθαρά Δευτέρα (15/3)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις βόρειες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τρίτη (16/3)

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.