ιωάννινα-συνελήφθησαν-άλλα-πέντε-μέλ-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.07.2018 | 13:02

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν άλλα πέντε μέλη της σπείρας τσιγγάνων

Άλλοι πέντε τσιγγάνοι, μέλη και των δύο ομάδων με τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς που δρούσαν από τον Σεπτέμβριο του 2017 αποτελώντας ενιαία εγκληματική οργάνωση και είχαν διαπράξει τουλάχιστον 42 κλοπές στην περιοχή των Ιωαννίνων, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Με αυτούς, κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων που έφτασαν τις δέκα.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 46 και 39 και τρεις γυναίκες 47, 44 και 22 χρόνων, που συνελήφθησαν στα Ιωάννινα βάσει ενταλμάτων που είχαν εκδώσει ο ανακριτής Πλημμελειοδικών και η ανακρίτριας του Α’ Θερινού Τμήματος Ιωαννίνων. Και αυτοί, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διακεκριμένες κλοπές, όπως οι πέντε της ίδιας οικογένειας τσιγγάνων που είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη.

Αυτοί ήταν δύο γυναίκες ηλικίας 38 και 71 χρόνων που αποτελούσαν την πρώτη με ειδικότητα να κλέβουν πορτοφόλια, τραπεζικές κάρτες, χρηματικά ποσά και έγγραφα με τη μέθοδο απασχόλησης και τρεις άνδρες ηλικίας 25, 31 και 23 χρόνων από την δεύτερη ομάδα που έκλεβαν μεταλλικές κατασκευές, οικοδομικά εργαλεία και μπαταρίες βαρέων οχημάτων.

Μεταξύ των 42 κλοπών που έγιναν τους τελευταίους μήνες, σε τρεις περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας άρπαξαν κάρτες ανάληψης με τις οποίες έκαναν αγορές από καταστήματα και πρατήρια υγρών καυσίμων και σε μία περίπτωση έκαναν και ανάληψη από ΑΤΜ. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τις μεθόδους της απασχόλησης ή της μαγγανείας με τις οποίες διέπραξαν 14 κλοπές χρημάτων, κινητών ή τσαντών, ενώ διέρρηξαν και 11 επιχειρήσεις απ’ όπου αφαίρεσαν μπαταρίες γεωργικών μηχανημάτων, Ι.Χ. φορτηγών και μηχανημάτων έργων και μία γεννήτρια.

Ακόμη, σε έξι περιπτώσεις ξήλωσαν μπαταρίες ή άντλησαν πετρέλαιο από σταθμευμένα Ι.Χ. φορτηγά, λεωφορείο και μηχανήματα έργων και σε άλλες επτά περιπτώσεις έκλεψαν μπαταρίες από τρακτέρ και τις πουλούσαν σε καταστήματα ή επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων, ενώ άρπαζαν μεταλλικά αντικείμενα ή εργαλεία από αποθήκες και οικόπεδα. Τέλος, έκλεψαν ακόμη και αλκοολούχα ποτά από μια κάβα!