η-microsoft-προειδοποιεί-ενημερώστε-άμεσα-τα-pc-110650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.07.2021 | 19:16

Η Microsoft προειδοποιεί: Ενημερώστε άμεσα τα PC σας

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες της να ενημερώσουν άμεσα τα PC τους με την τελευταία ενημέρωση, καθώς έχει παρατηρηθεί σοβαρό κενό ασφάλειας που μπορούν να εκμεταλλευτούν χάκερς.

Συγκεκριμένα, Η ευπάθεια, γνωστή με την ονομασία PrintNightmare, επηρεάζει την υπηρεσία Windows Print Spooler. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNNi, ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Sangfor δημοσίευσαν κατά λάθος έναν οδηγό πώς κάποιος μπορεί να εκμεταλλευθεί το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας.

Η Microsoft από την πλευρά της εξέδωσε προειδοποίηση ότι είναι πιθανό χάκερ μπορούν να εκμεταλλευθούν την ευπάθεια εγκαθιστώντας προγράμματα, να δουν ή να διαγράψουν δεδομένα ή ακόμα και να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς χρήστη με πλήρη δικαιώματα. Ειδικά το τελευταίο θα έδινε σε κάποιον τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή.

Η ευπάθεια αυτή αφορά χρήστες με Windows 7 και Windows 10 των οποίων η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη μόλις την προηγούμενη χρονιά. Τέλος, η σοβαρότητα του PrintNightmare που η εταιρεία εξέδωσε διορθωτικό patch για το 12 ετών λειτουργικό σύστημα. Σύντομα θα εκδοθούν αναβαθμίσεις και για τα Windows Server 2016, Windows 10 (version 1607) και Windows Server 2012.