Φιλιππίδης: Το «σχέδιο» για να καταφέρει να αποφυλακιστεί - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
26
Σεπτέμβριος
Back

Φιλιππίδης: Το «σχέδιο» για να καταφέρει να αποφυλακιστεί

Ηρεμος, συνεργάσιμος, συνειδητοποιημένος. Ετσι χαρακτηρίζουν τον Πέτρο Φιλιππίδη, όσοι τον έχουν δει στις φυλακές Τρίπολης, τις φυλακές στις οποίες πηγαίνουν οι υπόδικοι και οι καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως γράφει το in.gr, το μόνο που έχει στο μυαλό του ο γνωστός ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού, είναι πώς θα βγει από τον θάλαμο στον οποίο κρατείται, δίπλα – δίπλα με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Και μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να μη συμμετέχει στα θεατρικά δρώμενα της ομάδας που έχει φτιαχτεί στις φυλακές και θα ανεβάσει έργο με σκηνοθέτη τον Λιγνάδη, ωστόσο, περνά την καθημερινότητά του σκεπτόμενος πώς θα αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Οπως λένε, δεν έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα μείνει πίσω από τα κάγκελα μέχρι να δικαστεί, πιθανότατα για 18 μήνες, και αναζητά τρόπους και «παράθυρα» για να φύγει από την Τρίπολη.

Μιλά συχνά με τους δικηγόρους του, βλέπει πολύ τακτικά τη γυναίκα του, κ. Νίνου, η οποία δεν τον έχει εγκαταλείψει, και συζητά την υπερασπιστική του γραμμή.

Νομικοί εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα θα αποφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το σκεπτικό της απόφασης προφυλάκισής του ήταν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Το αντίθετο θα επικαλεστεί λέγοντας ότι η τελευταία κατηγορία που του αποδίδεται έγινε πριν από 7 χρόνια. Επίσης, δεν θα απέκλειε κανείς να καταθέσει προσφυγή στο ένταλμα προσωρινής κράτησης της ανακρίτριας. Σε μια τέτοια περίπτωση η υπόθεση φεύγει από τα χέρια της ανακρίτριας που την εξέτασε αρχικά, επανεξετάζεται και βγαίνει η οριστική απόφαση.

Μια άλλη επιλογή είναι να καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Για να γίνει αυτό και να αποφυλακιστεί όμως θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι ή λόγοι υγείας ή να έχουν προκύψει νέα στοιχεία και δεδομένα στην υπόθεση.

Πάντως, ο ίδιος έχει πει ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά του και δεν αποφυλακιστεί θα ήθελε να παραμείνει στην Τρίπολη καθώς δείχνει να έχει προσαρμοστεί και να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αφού το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης είναι ήσυχο, χωρίς επεισόδια.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!