εταιρείες-μαϊμού-από-πακιστανούς-έτ-45032
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.04.2017 | 08:22

Εταιρείες-μαϊμού από Πακιστανούς –Έτσι έβγαζαν χρήματα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εταιρείες… φαντάσματα έστηναν υπήκοοι του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές με σκοπό να αποφεύγουν φόρους και ΦΠΑ με αποτέλεσμα να έχουν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο 5 εκατ. ευρώ. Οι συλληφθέντες, δέκα στον αριθμό, εισήγαγαν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα από προμηθευτές της Ευρώπης εμφανίζοντας ως αγοραστές εικονικές εταιρείες που είχαν συστήσει τα μέλη της σπείρας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Έθνος», τα μεταπωλούσαν σε νομότυπες εταιρείες με έδρα το κέντρο της Αθήνας -κυρίως την Ομόνοια- με σκοπό τα κινητά να διατεθούν προς πώληση σε ενδιαφερόμενους. Η τιμή πώλησης ήταν πολύ χαμηλότερη από την εμπορική αξία των κινητών τηλεφώνων στους επίσημους αντιπροσώπους αφού η οργάνωση τα αγόραζε χωρίς να πληρώνει φόρους ή ΦΠΑ.

Κάπως έτσι η σπείρα κατάφερε να να έχει τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να αποδίδει ούτε ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας επί 18 μήνες συνέλεγαν στοιχεία και έγγραφα για να φτάσουν στα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τη μεγάλη απάτη. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα και κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.