επίθεση-με-βιτριόλι-ξεκινά-σήμερα-η-δί-788797
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.09.2021 | 08:26

Επίθεση με βιτριόλι: Ξεκινά σήμερα η δίκη -Θα παραστεί και η Ιωάννα

Στις 9:00 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επί της οδού Δέγλερη θα ξεκινήσει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η άτυχη Ιωάννα που η ζωή της άλλαξε δραματικά σε μία στιγμή εξ αιτίας της «αρρωστημένης εμμονής» μίας 36χρονης συντοπίτισσάς της από την περιοχή του Βάλτου Αμφιλοχίας, παρά τις δυσκολίες και την ψυχική φόρτιση έχει δηλώσει ότι θα είναι παρούσα στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία και να δώσει κατάθεση.

Η πλευρά της κατηγορούμενης τηρεί σιγή ιχθύος εν όψει της έναρξης της δίκης. Η μεταγωγή της από τις φυλακές στην αίθουσα του δικαστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αν και η 36χρονη έχει το δικαίωμα να μην παρίσταται και να εκπροσωπείται από το συνήγορό της.

Αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα Γ.Νούλη, η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να σκοτώσει Ιωάννα, λόγω της μεγάλης ποσότητας και πυκνότητας του καυστικού υγρού που έριξε στο θύμα.

«Δικαίωση για μένα θα ήταν να επανέλθει η κατάσταση της υγείας μου στο στάδιο πριν από την επίθεση. Αυτό όμως ξέρουμε πως δεν μπορεί να συμβεί. Αντιθέτως, έχω να αντιμετωπίσω μια μόνιμη αναπηρία και αμέτρητα επώδυνα χειρουργεία τα οποία θα διαρκέσουν χρόνια, χωρίς απαραίτητα να μου προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τη δικαίωση που περιμένω το δικαστήριο να μου δώσει, φυσικά είναι η μέγιστη ποινή», έχει δηλώσει η Ιωάννα.

Η 36χρονη μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει στις αρχές ποιος ήταν ο λόγος που την ώθησε να προβεί σε μία τέτοιας σκληρότητας επίθεση. Στην απολογία της δεν έδωσε απαντήσεις επί της ουσίας. Επέμεινε όμως, ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να την πονέσει και να την τραυματίσει και πως απαντήσεις θα δώσει στο δικαστήριο. «Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες», είχε πει στην ανακρίτρια, τον περασμένο Απρίλιο, 11 μήνες μετά την επίθεση.