Έφοδο της Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ζακύνθου – Τι καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ζακύνθου και η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν πως το μεσημέρι της Πέμπτης η αστυνομία μπήκε στις εγκαταστάσεις του σταθμού εκκενώνοντας τον εκτελώντας εντολή για κλείσιμο με την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο του 2014.

Κατά την επιχείρηση σημειώθηκε ένταση και μία προσαγωγή. Ο σταθμός τελικά δεν εκκενώθηκε και μέχρι νεωτέρας, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος έδωσε την εντολή της εκκένωσης του τοπικού σταθμού.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει σε παρέμβαση της στην ertopen.com:

«Μετά το νομοσχέδιο που έχουμε καταγγείλει  σαν αλυσιτελές, αυταρχικό, και μη ικανό να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και με προοπτική λειτουργία της ΕΡΤ, ενός πραγματικά δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα,  έρχεται η επιβεβαίωση.

Με ποιου εντολή οι συνάδελφοί της ΕΡΑ  Ζακύνθου  ετεροχρονισμένα και ενώ είναι ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και με την βούλα,  κρίνονται από τους αστυνομικούς ως  καταληψίες και τους ζητείται η εκκένωση του χώρου και το κλείσιμο της εκπομπής; Όταν όλοι γνωρίζουν, ακόμα και η αστυνομική διεύθυνση , ότι η λειτουργία  τω ν Περιφερειακών Σταθμών και της ΕΡΑ Ζακύνθου δεν σταμάτησε ούτε λεπτό!

Αδιάψευστος  μάρτυρας είναι οι χιλιάδες συνεντεύξεις  μελών της Κυβέρνησης ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η ετεροχρονισμένη εντολή έχει να κάνει άραγε με τα αντανακλαστικά της αστυνομίας ή με εντολή του αρμόδιου υπουργείου ώστε ο εκλεκτός Ταγματάρχης με τους λοχίες του να βρει εύκολο πεδίο για την μη επαναλειτουργία τους, όπως  διαφαίνεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γρήγορα ξέχασε τις υποσχέσεις της και τις προγραμματικές δηλώσεις της και τη στήριξη αυτού του μοναδικού αγώνα στα παγκόσμια χρονικά.

Τα λόγια τους ήτανε έπεα πτερόεντα ή πραγματικές  σοβαρές  εξαγγελίες και πολιτικές δεσμεύσεις, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε αν και οι υπόλοιπες ενέργειες της Κυβέρνησης  είναι συνέχεια της μνημονιακής κυβέρνησης συνεχίζοντας το μαύρο και φαύλο καθεστώς του παρελθόντος;

Κύριοι της Κυβέρνησης δεν είναι στραβός ο γιαλός…

Σε κάθε περίπτωση  οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ ξέρουν από αγώνες, γεγονός που γνωρίζετε  και εσείς πολύ καλά και δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούν τα οράματα αυτού του αγώνα  και των εργαζόμενων ν της  ΕΡΤ όπως  και της κοινωνίας που στάθηκε αλληλέγγυα».

Πηγή:news247

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΙΣΒΟΛΗ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Αφήστε μια απάντηση