Καλαμαριά: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ στα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες μετά από καταγγελία του εμπορικού συλλόγου (φωτο)  

Νωρίς το πρωί αστυνομικές κλούβες έκαναν την εμφάνισή τους και απέκλεισαν την είσοδο του χώρου στον οποίο ήταν προγραμματισμένη η αγορά χωρίς μεσάζοντες του Αγροτικού Παντοπωλείου στην Καλαμαριά.  Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους παραγωγούς να μπουν στις πρώην Καπναποθήκες Νέας Κρήνης ώστε να στήσουν τα προϊόντα τους.

kalamaria1

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, είχαν εντολή εισαγγελέα να αποκλειστεί ο χώρος. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε καταγγελία από επαγγελματικό σωματείο της Θεσσαλονίκης και πως είχε προηγηθεί και μία καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς.

«Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε την απαγόρευση του κινήματος χωρίς μεσάζοντες και μάλιστα την ημέρα που είχαμε τα γενέθλια μας καθώς σήμερα συμπληρώνουμε 3 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι αυτή η δομή αλληλεγγύης που υπάρχει στην Καλαμαριά αυτά τα δύσκολα χρόνια και εξυπηρετεί τους πολίτες με πάνω από 200 παραδόσεις ποιοτικών προϊόντων και με την αλληλεγγύη που έχει δείξει στους δύσκολους αυτούς καιρούς σε δεκάδες ευπαθείς οικογένειες της Καλαμαριάς, να απαγορεύεται με έναν τέτοιο τρόπο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο alterthess.gr Μιχάλης Παναγιωτίδης επικεφαλής της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς».

kalamaria3

«Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης για να προστατευτεί η λειτουργία αυτών των αγορών», πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως αν και σήμερα ζητήθηκε η παρέμβαση του δημάρχου Καλαμαριάς για το περιστατικό, ο ίδιος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση