Ε.Σ.Α: Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του Πρόεδρου κ. Σταύρου Καφούνη και του Γεν. Γραμματέα κ. Αθανάσιου Τσαγγάρη, με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέξανδρο Φλαμπουράρη.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η «ανάληψη πρωτοβουλίας για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας».

Στην συνάντηση, επισημάνθηκαν τα κύρια σημεία παρεμβάσεων, που είναι η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας σε καταναλωτές, επιχειρηματίες και κατοίκους, η βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου και η ανάπτυξη των υποδομών, ώστε το εμπορικό κέντρο της πόλης να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες Ελλήνων και ξένων καταναλωτών και επισκεπτών.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ανάγκη έναρξης προσπάθειας αναβίωσης εμπορικών αξόνων που έχουν κλειστά καταστήματα, δημιουργώντας κίνητρα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους επιχειρηματίες, με σκοπό την επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς.

Διαπιστώθηκε ότι οι στόχοι είναι κοινοί και όταν ο Υπουργός κ. Φλαμπουράρης ανακοίνωσε ότι ήδη σχεδιάζονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης ζήτησε την συμμετοχή του συλλόγου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων αυτών και επιπροσθέτως έκανε έκκληση στον Υπουργό, για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων που εμπλέκονται στην προσπάθεια αναβάθμισης του εμπορικού και τουριστικού κέντρου της πρωτεύουσας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΘΗΝΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΕΣΑ, ΚΕΝΤΡΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!