δολοφονία-άλκη-τι-λέει-η-ελασ-για-τον-20χ-871862
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2022 | 19:16

Δολοφονία Άλκη: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση, αναφορικά με δημοσιεύματα που έγιναν στον ηλεκτρικό Τύπο ότι ένας 20χρονος που φέρεται να συμμετείχε στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, έχει διαφύγει στην Αλβανία, για να γλιτώσει τη σύλληψη.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, όπως ανέφερε το thestival.gr, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη ενώ οι δυο τους φέρεται να ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.