αθήνα-βουτιά-στις-καλύτερες-πόλεις-912706
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.06.2021 | 10:05

Αθήνα: “Βουτιά” στις καλύτερες πόλεις να ζεις – Αναλυτικά η λίστα

Η Aθήνα του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη έπεσε 20 ολόκληρες θέσεις  σε έρευνα για τις καλύτερες πόλεις για να ζεις, φτάνοντας στην 92η!

Η έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU) ταξινόμησε 140 πόλεις από όλο τον πλανήτη σε παράγοντες όπως η σταθερότητα, οι υποδομές, η εκπαίδευση και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και σε αυτή τη λίστα η Αθήνα είναι πλέον πολύ χαμηλά.

Το Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έχει ανακηρυχθεί η «καλύτερη» πόλη στον κόσμο για το 2021, σε μια ετήσια κατάταξη που έχει αλλάξει σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

 Οι χώρες αυτές  ανταποκρίθηκαν γρήγορα στο ξέσπασμα του κορονοϊού και κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τα κρούσματα, αίροντας πιο γρήγορα τους περιορισμούς.

Από την άλλη οι χώρες της ΕΕ άργησαν να ξεκινήσουν τη διάθεση των εμβολίων και πολλά κράτη-μέλη επέβαλαν σκληρά lockdown που έπληξαν τις επιδόσεις τους στη φετινή έρευνα.

20 θέσεις κάτω  η Αθήνα

Η ελληνική πρωτεύουσα συμπεριλαμβάνεται στις πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση, υποχωρώντας κατά 20 θέσεις στην 92η.

«Οι συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στην Πράγα (Τσεχία), στην Αθήνα (Ελλάδα) και στην Τζακάρτα (Ινδονησία), όπου ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 αυξανόταν τη στιγμή της έρευνας. Αυτό αύξησε την πίεση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθιστώντας πιο δύσκολη την εξασφάλιση νοσοκομειακού κρεβατιού και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της έρευνας.

Economist Intelligence Unit

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για το 2021

1.Ωκλαντ, Νέα Ζηλανδία

2.Οζάκα, Ιαπωνία

3.Αδελαΐδα, Αυστραλία

4.Ουέλλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

5.Τόκιο, Ιαπωνία

6.Περθ, Αυστραλία

7.Ζυρίχη, Ελβετία

8.Γενεύη, Ελβετία

9.Μελβούρνη, Αυστραλία

10.Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία

Οι δέκα χειρότερες πόλεις

1.Δαμασκος Συρία

2.Λάγος, Νιγηρία

3.Πορτ Μόρεσμπι, Παπούα Νέα Γουινέα

4. Ντάκα, Μπαγκλαντές

5. Αλγέρι, Αλγερία

6. Τρίπολη, Λιβύη

7. Καράτσι, Πακιστάν

8. Χαράρε, Ζιμπάμπουε

9. Ντουάλα, Καμερούν

10. Καράκας, Βενεζουέλα

(με πληροφορίες από BBC)