Απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Ντουμπάι -Πόσο κοστίζει

Νέα αεροπορική γραμμή συνδέει τη Θεσσαλονίκη απευθείας με το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι πτήσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 24 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, όλον το χρόνο. Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή αναχωρεί πτήση από τη Θεσσαλονίκη στις 14:35, με ώρα άφιξης στο Ντουμπάι τις 20:30 (τοπική ώρα). Αντίστοιχα, η πτήση από Ντουμπάι θα αναχωρεί στις 9:10 το πρωί και θα φτάνει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 13:35.

Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 5 ώρες, ενώ, ενδεικτικά, τα εισιτήρια επιστροφής στη Θεσσαλονίκη για τη διακεκριμένη θέση θα ξεκινούν από AED 8,365 / EUR 1.250, ενώ τα εισιτήρια επιστροφής για την οικονομική θέση θα ξεκινούν από AED 1,879 / EUR 447, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Η Flydubai είναι ο πρώτος αερομεταφορέας που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο Jeyhun Efendi, πρώτος αντιπροέδρος του εμπορικού βραχίονα της εταιρείας (Senior Vice President, Commercial Operations), μιλώντας, σε συνέντευξη Τύπου, για τις ευοίωνες προοπτικές και τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο δρομολόγιο στις εμπορικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας.

«Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 170 ελληνικές εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι, ενώ το εμπόριο μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, πέρα από το πετρέλαιο, ανήλθε στα 212 εκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους 9 μήνες του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2016» σημείωσε.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είπε πως πρόκειται για έναν δημοφιλή προορισμό αναψυχής, ενώ ως εταιρεία αναμένουν «με την έναρξη αυτών των πτήσεων περισσότερους επιβάτες να επωφεληθούν από τις αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές υπηρεσίες μας για να ανακαλύψουν αυτή την όμορφη χώρα».

Ήδη όπως ανέφερε, οι πτήσεις ξεκίνησαν με πληρότητα κατά μέσο όρο 50%, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή η περίοδος είναι χαμηλής ζήτησης (low season) για το Ντουμπάι, ενώ αναμένεται να κυμανθούν σε ποσοστό 75%.

Σύμφωνα με τη Reema Al Marzoori, διευθύντρια της «Emirates» σε Ελλάδα και Αλβανία, η εταιρεία θα έχει πτήσεις κοινού κωδικού για αυτό το δρομολόγιο, στο πλαίσιο της σύμπραξης μεταξύ «Emirates» και «flydubai», ώστε οι επιβάτες κάθε αεροπορικής εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με εκατοντάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω Ντουμπάι.

Η ίδια επεσήμανε ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μπορούν να προσελκύσουν πολλούς άραβες ταξιδιώτες οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν καινούρια μέρη της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, μίλησε για την ανάπτυξη του αεροδρομίου, που προσελκύει όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, η οποία αντανακλάται και στην απόφαση της «Flydubai» να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Βήλος, η πόλη εξελίσσεται ανοδικά και ως επιχειρηματικός κόμβος αλλά και ως τουριστικός προορισμός, ενώ υπάρχει καλή συνεργασία με όλους τους φορείς για την ανάπτυξη του τουρισμού.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΠΤΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!