θεσσαλονίκη-στο-αυτόφωρο-οι-πέντε-συλ-500917
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.06.2018 | 16:55

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια στη ΔΕΘ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για τα χθεσινά επεισόδια, έξω από τη ΔΕΘ, στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, 22 έως 47 ετών, σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση, παράνομη κατοχή κροτίδων, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης εναντίον αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν τελικά τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες, καθώς ο τελευταίος φέρεται να υπέστη κάποιο πρόβλημα υγείας, όσο παρέμενε στα κρατητήρια του δικαστικού μεγάρου, και γι’ αυτό χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν την προβλεπόμενη από το νόμο αναβολή για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Δύο εξ αυτών φοράνε μπλούζες με διακριτικά του ΠΑΟΚ, ενώ στο δικαστήριο δεν προσήλθε καμιά ομάδα ατόμων για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους συλληφθέντες.