Υπηρεσιακοί Γραμματείς: Ιδού το χρονοδιάγραμμα & η διαδικασία τοποθέτησής τους μέσω ΑΣΕΠ 

Στόχο να έχουν τοποθετηθεί και οι 17 (όσα και τα υπουργεία) υπηρεσιακοί γενικοί γραμματείς έως το τέλος του έτους βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση. Το θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, που αναλαμβάνει την διαδικασία.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά σε ένα θέμα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε, καθώς ο σχετικός νόμος (4369/2016) δεν ξεκίνησε να εφαρμόζεται παρά μόνο από το 2018. Τώρα η νέα κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τις 69 θέσεις διοικητικών γραμματέων διεκδικούσαν περί τους 7.000 υποψηφίους, την καταργεί και ξεκινάει μία νέα.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν καταργούνται οι διορισμένοι γενικοί γραμματείς όπως με την παλαιότερη, ενώ οι υπηρεσιακοί γραμματείς θα ασκούν μόνο την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και την οικονομική λειτουργία των υπουργείων, οδηγώντας την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για επιλογή στην ουσία γενικών διευθυντών υπουργείων που απλώς αλλάζουν όνομα.

Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές που έκανε την περασμένη Πέμπτη στο άρθρο 36 του νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προβλέπεται πλέον ότι:

-Στην επιλογή των υπηρεσιακών γραμματέων, η μοριόδοτηση της συνέντευξης από 50% που ήταν στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου περιορίζεται στο 40%, με μοριόδοτηση 25% για τα τυπικά προσόντα και 35% για την εμπειρία. Επίσης, υιοθετείται το μοντέλο της δομημένης συνέντευξης για το κομμάτι που έχει να κάνει με την επιλογή από το ΑΣΕΠ, των υπηρεσιακών γενικών γραμματέων.

– Καταργείται η διάταξη που όριζε ότι ήταν κώλυμα η προηγούμενη 5ετής απασχόληση σε πολιτικό γραφείο.

– Στην επιλογή των υπηρεσιακών γενικών γραμματέων, το Σώμα το οποίο θα επιλέγει θα είναι 5μελές με τα 4 μέλη να προέρχονται από το ΑΣΕΠ και τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΕΠ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΕΠΙΛΟΓΗ, ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!