Γεραπετρίτης: Καταργείται η διαδικασία για διοικητικούς γραμματείς -Νέα, για υπηρεσιακούς

Καταργεί η νέα κυβέρνηση την διαδικασία του νόμου 4369/2016 για την επιλογή Διοικητικών Γραμματέων μέσω ΑΣΕΠ που είχε ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχε καθυστερήσει. Αυτό άφησε να εννοηθεί στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Η συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αντικατασταθεί από την επιλογή Υπηρεσιακών Γραμματέων έναν ενιαίο βαθμό, δημοσίου υπαλλήλου καριέρας μέσω ΑΣΕΠ αλλά και Υπηρεσιακών Συμβουλίων. «Αυτό, όπως είπε, ο υπουργός Επικρατείας, «συνιστά πλήρη αποκομματικοποίηση», χωρίς πάντως να διευκρινίσει να θα παραμείνουν παράλληλα και οι σημερινοί γενικοί γραμματείς που διόρισε η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι, με την διαδικασία του νόμου 4369/2016, οι θέσεις των διορισμένων από την κυβέρνηση γενικών γραμματέων θα καταργούνταν μετά την επιλογή των διοικητικών. Σύμφωνα με το υπουργό Επικρατείας, αποκομματικοποίηση συνιστά και η μεταφορά υπογραφής στους γενικούς διευθυντές του Δημοσίου.

Παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε σε τρία νομοσχέδια που θα εισαχθούν άμεσα στη Βουλή αναλύοντας το  πρώτο που αφορά το επιτελικό κράτος:  «Υπάρχει ετοιμότητα να κατατεθούν τα αναγκαία κείμενα νομοθετικού χαρακτήρα για να μπορέσει να λειτουργήσει η χώρα. Ήδη πριν από το κλείσιμο της Βουλής θα κατατεθούν τρία νομοσχέδια τα οποία αφορούν το επιτελικό κράτος, τη φορολογική διοίκηση, και ρυθμίσεις που αφορούν τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε:

«Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση του κράτους και του επιτελικού κράτους, πρόκειται για ένα νομοθέτημα που έλειπε, εισάγεται πρώτη φορά  και βασίζεται σε τρεις άξονες: Αλλάζουμε την κυβέρνηση, εμπιστευόμαστε τη διοίκηση, αναβαθμίζουμε συνολικά τη Βουλή».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!