ΥΠΕΣ: Προτεραιότητα 7.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (λίστα+έγγραφο) - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
31
Ιούλιος
Back
ΑΣΕΠ: Έρχονται 12+1 προκηρύξεις (λίστα)

ΥΠΕΣ: Προτεραιότητα 7.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (λίστα+έγγραφο)

Στις 7.000 ανέρχονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Ιωάννη Καραβοκύρη.  «Οι προλήψεις που πρέπει να γίνουν θα γίνονται γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και προσδιόρισε ως προτεραιότητες:

-Τι 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

-Τις 2.500 προσλήψεις στην υγεία, (σ.σ. ανάμεσα τους και οι 1.116 για τις οποία αναμένονται οι προσωρινοί πίνακες).

Από την πλευρά του ο κ. Καραβοκύρης τόνισε ότι με τον υπουργό έφτιαξαν ένας οδικό χάρτη για τις προτεραιότητες στις προσλήψεις, προσθέτοντας ότι συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή για κάθε θέμα που προκύπτει.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, εκκρεμούν οκτώ προκηρύξεις για 1.383 θέσεις, λόγω και της αναστολής των διαδικασιών, εξαιτίας των εκλογών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννη Καραβοκύρη είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνάντηση μετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον κ. Καραβοκύρη, είχαμε μια εκτενή και πολύ δημιουργική συνεργασία. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και θέλω να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι –και αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης αλλά και του κ. Προέδρου του ΑΣΕΠ- είναι ο τετραετής προγραμματισμός των προσλήψεων στο ελληνικό Δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση καταγράφει το σύνολο των αναγκών. Ένα τμήμα αυτών θα καλυφθεί μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στη συνέχεια θα γίνουν οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν, για τις οποίες θα ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Οι διαδικασίες να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ενδιαφερόμενοι, γιατί αυτό είναι το μέλημά μας, το κράτος να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Άμεσα ολοκληρώνεται η διαδικασία που αφορά την πρόσληψη των 4.500 εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και των 2.500 Υγειονομικού προσωπικού που αφορά την κάλυψη των αναγκών στον κρίσιμο χώρο της Υγείας.

Αυτό ήταν το βασικότερο θέμα και το δεύτερο, αφορά την αποκομματικοποίηση του Κράτους και την απόφαση η οποία ψηφίζεται με το νόμο για το επιτελικό κράτος, να υπάρξουν Υπηρεσιακοί Γενικοί Γραμματείς σε όλα Υπουργεία, ώστε το κράτος να έχει συνέχεια και θεσμική μνήμη. Το ΑΣΕΠ είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει γρήγορα και αποτελεσματικά σε αυτή τη διαδικασία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί και σε αυτά τα καθήκοντα. Και φυσικά αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι έχουμε διαρκή επικοινωνία γιατί ο κ. Πρόεδρος του ΑΣΕΠ έχει τεράστια εμπειρία και γνώση και από το έργο που παράγεται εκεί, υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννης Καραβοκύρης δήλωσε:

«Συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Υπουργό διάφορες προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη όσον αφορά την πορεία τους και την υλοποίησή τους.  Κάναμε έναν οδικό χάρτη σχετικά με  την προτεραιότητα και βέβαια θα είμαστε σε συνεχή επαφή για την περαιτέρω εξέλιξη των προκηρύξεων ή και των άλλων θεμάτων τα οποία αντιμετωπίζουμε και είναι κοινού ενδιαφέροντος».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!