ΥΠΕΣ – 3Κ: Έρχεται ρύθμιση για διενέργεια προσλήψεων και εντός της προεκλογικής περιόδου

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Ιθαγένεια που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα ενταχθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλέξη Χαρίτση κατά τη διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους, η νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι για λόγους επειγουσών αναγκών των δήμων οι διορισμοί των οριστικά επιτυχόντων της 3Κ/2018 θα μπορούν να γίνουν και εντός της προεκλογικής περιόδου που ισχύει απαγόρευση. Η ρύθμιση, όπως είπε, ο κ. Χαρίτσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της aftodioikisi.gr, θα είναι αντίστοιχη του Βοήθεια στο Σπίτι

Τη ρύθμιση είχε αποκαλύψει στην εκπομπή aftodioikisi.gr στον Αθήνα 984 και τον Χρίστο Βούζα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά με αποκάλυψη της ιστοσελίδας για το εφιαλτικό σενάριο για τους υποψήφιους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τον διορισμό των οριστικά επιτυχόντων απαιτούνται περίπου 2 με 3 μήνες. Κι αυτό γιατί οι μόνιμα διοριστέοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους εντός προθεσμίας, τα οποία θα ελεγχθούν από τις διευθύνσεις προσωπικού, ώστε να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διορισμού τους από τους δημάρχους. Αν τα τελικά αποτελέσματα βγουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, οι δήμαρχοι μπορεί να μην έχουν προλάβει να υπογράψουν τις διαπιστωτικές και να πέσουν πάνω στην απαγόρευση των προσλήψεων της προεκλογικής περιόδου που ξεκινά στις 26 Αρπιλίου εφόσον οι δημοτικές εκλογές γίνουν στις 26ης Μαΐου.

Αν, λοιπόν, δεν έχει γίνει ο διορισμός των οριστικά επιτυχόντων μέχρι την 26η Απριλίου, τότε, με βάση τη νομοθεσία, η διαπιστωτική πράξη θα πρέπει να υπογραφεί από τις νέες δημοτικές Αρχές που θα εγκατασταθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, ο διορισμός αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο και βλέπουμε.

Πλέον όμως με τη ρύθμιση του ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο όλα των παραπάνω θέματα λύνονται  και η διαδικασία των προσλήψεων μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΥΠΕΣ, 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!