Βρέθηκε ο τρόπος για να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός – Η «ευεργετική διάταξη» του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης

Παράθυρο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, καταδικασμένου ως μέλους της 17, ανοίγει διάταξη του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο καταργούνται οι φυλακές Γ τύπου.

Συγκεκριμένα ο καταδικασθείς μπορεί – όπως φαίνεται -να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπουν αποφυλάκιση για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ έχουν υψηλά ποσοστά αναπηρίας.

Ειδικά αναφέρεται πώς τα ευεργετήματα αυτά ισχύουν και «σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης» και τότε «η απόλυση χορηγείται μόνο εφόσον ο κρατούμενος έχει εκτίσει πραγματικά πέντε έτη και διαθέτει ποσοστό αναπηρίας 80% ή παραπάνω». Υπενθυμίζεται πως ο Σάββας Ξηρός κρατείται από τον Ιούνιο του 2001 και σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις η αναπηρία του είναι πάνω από 80%.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!