Διαθεσιμότητα ΑΕΙ: Στη Δικαιοσύνη ο υπουργός, σε αργία οι μη απογραφέντες

Μία βδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού Παιδείας προς τους πρυτάνεις των ΕΜΠ και ΕΚΠΑ με το οποίο τους καλούσε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, ο Κ. Αρβανιτόπουλος προσφεύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να αναγνωρισθεί η απεργία των συνδικαλιστικών οργάνων των ιδρυμάτων ως παράνομη.

Πιο συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δεδομένου ότι οι πρυτάνεις δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του, και εκπροσωπώντας το Δημόσιο με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος, καταθέτει αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους, ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων.

Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία ώστε να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ που αρνήθηκαν να απογραφούν. Αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος και της σοβαρής απείθειας και η επίδοση των παραπεμπτήριων εγγράφων σε αυτούς (με τα οποία παραπέμπονται στα Πειθαρχικά Συμβούλια) έχει ήδη ξεκινήσει.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΕΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!