Θεοδωρικάκος -«Βοήθεια στο Σπίτι»: Το «μπαλάκι» στους δήμους για τις πληρωμές

Στους δημάρχους ρίχνει τώρα το «μπαλάκι’ για την, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, μη πληρωμή των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ότι χθες  τους ζήτησε να επιταχύνουν τις διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

«Τα χρήματα, από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, καταβάλλονται κανονικά. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος σε αυτό το πρόγραμμα που να μην έχει πληρωθεί κανονικά αυτά τα οποία δικαιούται», υπογράμμισε (στον Σκάι) ο κ. Θεοδωρικάκος και θύμισε πως το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί με 1.200 εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί λόγω κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή του την 1η Απριλίου το ΥΠΕΣ υποστήριζε μέσω της ΕΕΤΑΑ ότι έχουν πληρωθεί, μέχρι σήμερα, οι 270 δήμοι (από τους 276), για τις 860 δομές τους. Ωστόσο στην ανακοίνωση γινόταν λόγος για την Γ΄ δόση του 2019. Δηλαδή, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί η Δ΄ δόση του 2019 και η Α΄ του 2020.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι μεθαύριο, Πέμπτη 9 Απριλίου, το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους δήμους, ενώ μίλησε και για τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει το υπουργείο για την αυτοδιοίκηση, «για να αποτελέσουν έναν πυλώνα κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και ανάπτυξης».

Μαξιμαλιστικό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος και πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τέλεια καταιγίδα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα του κόμματος «Μένουμε όρθιοι», σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας έχει μία ιστορία σε μαξιμαλιστικούς στόχους και πιστεύω ότι δεν είναι χρήσιμος οδηγός αυτήν τη στιγμή να επανέλθουμε σε πρόσθετα αιτήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να ικανοποιηθούν. Όλοι πρέπει να σκεφθούμε -και αυτό πρέπει να το σκεφθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι αυτή η υπόθεση είναι μαραθώνιος, δεν είναι δρόμος ταχύτητας».

Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι «οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μπροστά μας την τέλεια καταιγίδα, τεράστια προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, υπευθυνότητα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενωμένοι και με συνεννόηση».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!