Θεοδωρικάκος-«Βοήθεια στο Σπίτι»: Έρχεται η ΠΥΣ για το διαγωνισμό

Παρατείνεται η διάρκεια του προγράμματος έως την πλήρωση των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό έως 30-9-2020, οπότε και ευελπιστούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό δήλωσε sε συνέντευξη του, στον Ελεύθερο Τύπο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Προανήγγειλε, δε, ότι η διαδικασία για την έγκριση της ΠΥΣ θα έχει ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της ΠΥΣ 33 για τις θέσεις αυτές. Επίσης, καθορίζεται το ζήτημα των πιστώσεων που θα χρησιμοποιούνται για την παράταση αυτή του προγράμματος. Τέλος, για λόγους ίσης μεταχείρισης των απασχολουμένων στο πλαίσιο του προγράμματος παρεμβαίνουμε σε μια άδικη αντιμετώπιση εκ μέρους της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ενώ λοιπόν είχε διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής της διάταξης που καθόριζε τη δυνατότητα ένταξης σε οργανικές μονάδες των οικείων ΟΤΑ και δομών του προγράμματος που υλοποιούνταν από άλλους φορείς δεν δόθηκε αντιστοίχως στο απασχολούμενο προσωπικό η αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας τους, δικαίωμα που παρέχεται στο προσωπικό των δομών των ΟΤΑ. Αναγνωρίζουμε τη χρησιμότητα του προγράμματος και για τον λόγο αυτό το στηρίζουμε με πράξεις».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!