Τα SMS στο 13033 «όπλο» για τον έλεγχο των μετακινήσεών μας

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μιλώντας στο newsit.gr αναφέρθηκε στα νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο με σκοπό την αποτροπή πιθανών μετακινήσεων κάποιων συμπολιτών μας για το Πάσχα, αλλά και γενικότερα για την πιο αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας.

Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες γενικα΄έχουν πειθαρχήσει συνειδητά στην ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο.

Είπε συγκεκριμένα για το νέο ρόλο που θα διαδραματίσει το sms στον αριθμό 13033.

«Είναι πιθανόν να πάμε σε μία αυστηροποίηση των μέτρων αλλά υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό συμπολιτών μας που δεν είναι συνεπές με τις οδηγίες που δίνονται και σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται κατάχρηση. Προκειμένου να προστατευθούμε όλοι μας, είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί μία αυστηροποίηση των μέτρων. Σε αυτή την περίπτωση, ένα σενάριο το οποίο εξετάζεται, είναι να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα μηνύματα SMS στο 13033 και η βεβαίωση μέσω της εκτυπωμένης φόρμας τύπου Β, είτε μέσω της συμπλήρωσης μίας κόλλας χαρτί, αυτό το μέσο να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας που μάλλον δεν έχουν την εξοικείωση με το μήνυμα στο 13033, για όλους τους υπόλοιπους, να αποτελεί το 13033 το μοναδικό τρόπο δήλωσης του λόγου μετακίνησης, με ένα όριο. Να πούμε δηλαδή μέχρι 2 μηνύματα την ημέρα, θα δούμε ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός. Πέρα αυτών των μηνυμάτων, σε περίπτωση που θα προσπαθήσουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, αν το όριο είναι 2, αυτό το μήνυμα να γυρίζει πίσω. Άρα σε περίπτωση ελέγχου να μην μπορούμε να δείξουμε παρά μόνο το τελευταίο μήνυμα. Άρα λοιπόν για παράδειγμα, αν στις 11 το πρωί βγήκαμε για super market, αλλά στον έλεγχο είμαστε έξω στις 5 το απόγευμα γιατί για κάποιο λόγο βγήκαμε μία τρίτη φορά, αυτό να είναι ένα πρόβλημα. Προσπαθούμε να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Ξέρετε, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Πρέπει και είναι πρωτοφανές αυτό το οποίο συμβαίνει και για μένα πολύ ελπιδοφόρο, υπάρχει μία συστράτευση αυτή τη στιγμή πολιτών και κράτους και γίνεται αυτό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή, την κρίση την οποία βιώνουμε, μακάρι αυτό να μας φτάσει μέχρι τέλους και να βγούμε από αυτή την περιπέτεια, αλλά πρέπει και να συνεργαστούμε όλοι. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, SMS, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, 13033


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!