θεοδωρικάκος-αρχές-ιανουαρίου-το-νέο-707436
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 29.11.2019 | 14:53

Θεοδωρικάκος: Αρχές Ιανουαρίου το νέο Πρόγραμμα ανάπτυξης για τους ΟΤΑ

Αρχές Ιανουαρίου το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πραγματικά χρήματα για πραγματικά έργα που θα εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα έργα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ που έχουν εγκριθεί και απαντώντας σε ερώτηση για την τύχη τους μετά τη λήξη του προγράμματος στις 31/12/19, είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τις Περιφέρειες ώστε να μεταφερθούν έργα από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ που δεν έχει τους πόρους, στα ΠΕΠ και στα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βέρτιγκο.

Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο εκτίμησε ότι η πρόσκλησή του προς τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει την απλή αναλογική δεν θα έχει τύχη καθώς, όπως είπε, είναι όμηρος των ισορροπιών μέσα στο κόμμα του, και επισήμανε ότι δεν τολμά να κάνει το αυτονόητο εθνικό καθήκον να ψηφίσει το νομοσχέδιο που θα διευκολύνει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Κάλεσε, ωστόσο, τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει τις φοβίες απέναντι στους Έλληνες του εξωτερικού και να ψηφίσουν όλα τα κόμματα μαζί τη ρύθμιση.

Για τις επικείμενες προσλήψεις στο δημόσιο, που συζητήθηκαν κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε πρόκειται για την κάλυψη του 1:1 μετά τις αποχωρήσεις 20.300 δημοσίων υπαλλήλων τα έτη 2018 και 2019.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και τα κοινωνικά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που «υλοποιούνται ισοσταθμίζοντας τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν φύγει από το δημόσιο αυτή τη διετία».