Σκουρλέτης: Εχθρός των δημοσίων υπαλλήλων ο Μητσοτάκης -Τι είπε για συμβασιούχους

Σφοδρή επίθεση εναντίον Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με συνέντευξη του, στο κρατικό ραδιόφωνο. Χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «εχθρό των ανθρώπων που εργάζονται στο δημόσιο». Τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στο πρόγραμμα του θέσεις για «απολύσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους, τόνισε ότι δόθηκε αυτή η δυνατότητα στους Δημάρχους για τις συμβάσεις που έληγαν και είχαν δικαιώθει από τα δικαστήρια. «Είναι μία δυνατότητα που δόθηκε και εν πάση περιπτώσει μιλάμε για ανθρώπους που ήδη στις περισσότερες των περιπτώσεων εργάζονται. Άρα δεν μιλάμε για αύξηση των απασχολουμένων στο Δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα, που έδωσε ο Π. ΣΚουρλέτης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Θέλετε να μας δώσετε μια εικόνα συνολικά (για τα προβλήματα από την κακοκαιρία)

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Καταρχήν βλέπετε ότι τελικά δεν έχει μείνει καμιά σχεδόν περιοχή της χώρας, η οποία να μην υπέστη τις επιπτώσεις από αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Βλέπετε ότι σήμερα υπάρχουν έντονα φαινόμενα στην Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και την Δυτική Ελλάδα. Πρέπει να δούμε και να συσχετίσουμε, για να καταλάβουμε ακριβώς τι συμβαίνει, την ένταση των φαινομένων, τα μέσα που διαθέτουμε και την αποτελεσματικότητα αυτών των μέσων, για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Νομίζω συσχετίζοντας όλα αυτά και με βάση μια καλή συνεννόηση που υπήρχε με τις Περιφέρειες και τους Δήμους, τουλάχιστον έγινε μια καλή αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουμε. Είμαστε μια χώρα μεσογειακή, η οποία δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα συχνά και δεν μιλάμε για έναν κύκλο δεκαετίας, εδώ υπήρξαν ακραία φαινόμενα που είχαν να τα δουν περιοχές πάνω από τριάντα χρόνια. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι ο Μηχανισμός που έχει μια χώρα σαν τη δική μας δεν μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά στην σφοδρότητα και την ένταση των φαινομένων που είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Παρόλα αυτά νομίζω ότι έχουμε μπορέσει σε γενικές γραμμές και έχουμε σταθεί. Βεβαίως είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και προβλήματα, τα οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν από την μία στιγμή στην άλλη. Το θέμα δεν είναι απλώς να ανοίξει ένας κεντρικός δρόμος, διότι η προτεραιότητα είναι το κεντρικό οδικό δίκτυο. Στις περιπτώσεις πτώσης δέντρων, έχουμε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αυτό δεν μπορεί να αποκατασταθεί από την μία μέρα στην άλλη, αλλά από την πρώτη στιγμή έχουν πιάσει δουλειά τα συνεργεία. Επαναλαμβάνω, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν κάποια όρια σε αυτόν τον μηχανισμό που έχει η χώρα και μια συγκεκριμένη δυνατότητα.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Σε αυτή την κακοκαιρία έγινε ιδιαίτερη συζήτηση και για το θέμα των προσφύγων ιδιαίτερα στην Λέσβο. Η εικόνα που έχετε από εκεί είναι ότι λύνεται το πρόβλημα με το πλοίο που έχει μεταβεί στο νησί;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Το πλοίο θα δώσει μια μεγάλη ανακούφιση σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος των προσφύγων. Αν δεν υπάρξει, όμως, μια καθολική συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τις καλύτερες απαντήσεις. Εννοώ ότι το θέμα για παράδειγμα της διάθεσης κάποιου στεγασμένου χώρου, ξενοδοχείου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε μια συνολική λύση στο ζήτημα. Το πόσους θα φιλοξενήσει αυτό το πλοίο είναι δεδομένο, 400, 500 άτομα. Από εκεί και ύστερα ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Κανείς δεν περίμενε αυτή την ένταση του καιρικού φαινομένου που είχαμε.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Αυτό που περιμένουμε είναι οι βροχές. Είστε προετοιμασμένοι για το επόμενο φαινόμενο; Σε κάποιες περιοχές που είναι πολύ το χιόνι μπορεί να έχουμε πλημμύρες.

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ας ελπίσουμε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Θα δούμε την ένταση των βροχών, τον όγκο του νερού και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και ευεργετικό, να βοηθήσει δηλαδή να λιώσει το χιόνι. Πάντοτε έχει μεγάλη σημασία η ένταση των φαινομένων. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι αυτή την στιγμή όλοι είναι σε μια κατάσταση ετοιμότητας και δεν δικαιολογείται να είναι αλλιώς. Τώρα, πια, μας έχει προειδοποιήσει ο καιρός.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Άκουγα, χθες, την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σρόιτερ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την μονιμοποίηση συμβασιούχων, μίλησε για κομματικό στρατό κτλ. Είπε ότι όταν αναλάβει την εξουσία η ΝΔ μετά από τις επόμενες εκλογές και αν και όταν, θα επανεξετάσει όλες αυτές τις προσλήψεις και όσες έγιναν με μη σύννομο τρόπο, τότε δεν θα προχωρήσουν. Μάλιστα έδωσε ένα παράδειγμα ότι μετατράπηκαν κάποιες συμβάσεις από έργου σε αορίστου χρόνου και ως όφειλε η υπηρεσία δεν προσέφυγε σε 2ο βαθμό, δεν έκανε έφεση στη Δικαιοσύνη κατά των προσλήψεων αυτών. Τι λέτε;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ειλικρινά δεν ξέρω πώς τα λέει αυτά ο κ. Μητσοτάκης. Αν τα λέει απλά και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους ή τελικά υποδηλώνει άγνοια ή γυρίζει την ίδια την πλάτη του στην Δικαιοσύνη. Διότι ότι έχει γίνει σε σχέση με τους συμβασιούχους, οι οποίοι εργάζονταν ήδη και στους οποίους άλλαξε η σχέση εργασίας τους με το Δημόσιο, είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων. Άρα λοιπόν αυτού του είδους ο νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκθέτει τον ίδιο. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά, διότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εχθρός των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο. Μάλιστα να σας θυμίσω ότι είναι κατεξοχήν ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τους σχολικούς φύλακες, με τις καθαρίστριες, με καθηγητές σχολείων, οι οποίοι απολύθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη. Άρα περίπου αποκαλύπτει ποιο είναι το πρόγραμμά του γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει που ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, ότι δεν έχει ασκηθεί έφεση;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Υπάρχουν ψευδή στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούνται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν μιλάμε για κανένα νέο διορισμό. Μιλάμε για περιπτώσεις ανθρώπων που επί χρόνια είναι σε δικαστική διεκδίκηση απέναντι στο Δημόσιο και εργάζονται επί δεκαετίες και συνεπώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα κι εμείς με μία νομοθετική ρύθμιση που κάναμε πριν από τις γιορτές, δώσαμε τη δυνατότητα στους Δημάρχους να κρίνουν εάν θα συνεχίσουν, δηλαδή να πάνε και σε δεύτερο βαθμό, αυτή τη δικαστική αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους ή θεωρούν ότι καλύπτουν κάποιες πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα παραιτηθούν από αυτό το δικαίωμα (της δικαστικής διαμάχης με τους εργαζόμενούς τους).

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Άρα ήταν απόλυτη επιλογή των Δημάρχων;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ακριβώς! Και με αυτόν τον τρόπο έτσι θα γλιτώσουν άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως δικαστικά έξοδα ή σε περίπτωση που δικαίωσης των εργαζομένων διάφορες απαιτήσεις, αποζημιώσεις κοκ. Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν. Είναι μία δυνατότητα που δόθηκε και εν πάση περιπτώσει μιλάμε για ανθρώπους που ήδη στις περισσότερες των περιπτώσεων εργάζονται. Άρα δεν μιλάμε για αύξηση των απασχολουμένων στο Δημόσιο. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Δεν επηρεάζει σε τίποτα αυτή την μνημονιακή σχέση που είπατε, το ένα προς πέντε.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Πάμε τώρα στο μεγάλο θέμα της αξιολόγησης…

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Να πούμε και για την υγεία όμως, γιατί ειλικρινά μου έκανε εντύπωση όταν είδα τον κ. Μητσοτάκη στις φωτογραφίες στον Ευαγγελισμό. Έμεινα με την εντύπωση ότι μπαίνει για πρώτη σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Πρέπει να ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο. Θα ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε έναν Δημόσιο χώρο υγείας και μάλιστα ανακάλυψε, όντας για πρώτη φορά σε Δημόσιο Νοσοκομείο, τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να το κάνει, να βγάλει από το πρόγραμμά του αυτές τις θέσεις μείωσης του προσωπικού στην Υγεία που κατά καιρούς έχει εκστομίσει και εκεί τουλάχιστον, αν ποτέ βρεθεί στα πράγματα, να την γλιτώσουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Βέβαια, επειδή διαβάσαμε και την απάντηση του κ. Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει το δικαίωμα να επισκεφτεί ένα μεγάλο Δημόσιο Νοσοκομείο όπως είναι ο Ευαγγελισμός.

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ακριβώς. Έχει το δικαίωμα να το επισκεφτεί. Εγώ μάλιστα σας είπα ότι ειλικρινά το χάρηκα που είχε και αυτή την εμπειρία για πρώτη φορά στη ζωή του, γιατί νομίζω ότι δεν είναι και τόσο φίλος της Δημόσιας Υγείας, όπως δεν είναι φίλος σε τίποτα Δημόσιο. Το εχθρεύεται το Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης, τη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία, το Κοινωνικό Κράτος. Είναι κάτι που του φέρνει αλλεργία.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Έχουμε δει και άλλα στελέχη βέβαια όταν νοσούν να πηγαίνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή θεραπευτήρια. Είναι μεγάλη συζήτηση κ. Σκουρλέτη.

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εδώ όμως μιλάμε για πολιτικά αντανακλαστικά που έχει ο κ. Μητσοτάκης, ως ένας πιο αυθεντικός και ακραίος εκφραστής νεοφιλελεύθερων απόψεων που εχθρεύονται οτιδήποτε το Δημόσιο.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Να πάμε τώρα στη δεύτερη αξιολόγηση; Έχει κολλήσει, ποια είναι η αίσθησή σας, που πάει αυτή η διαδικασία;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Καθυστέρηση επιπλέον δεν έχουμε. Αν κανείς συνυπολογίσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και για εμάς και για τους δανειστές. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, έχει διανυθεί ένα θετικό διάστημα όσον αφορά στην προεργασία που έχει γίνει για να κλείσει η αξιολόγηση και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι θα φανεί τελικά εάν υπάρχουν άλλου είδους σκοπιμότητες εκ μέρους κάποιων ακραίων κύκλων των δανειστών ή αν τελικά φανούν συνεπείς ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας που έχει γίνει ανάμεσα στην χώρα μας και σε εκείνους. Θεωρώ ότι έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για να κλείσει η αξιολόγηση.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Η καθυστέρηση αυτή έχει σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αντικειμενικά έχει σχέση. Από εκεί και μετά, η κυβέρνηση έχει εκφραστεί γύρω από το ποια θα έπρεπε να ήταν η σχέση του ΔΝΤ. Το ίδιο (το ΔΝΤ) δεν έχει τοποθετηθεί αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω ότι θα τοποθετηθεί μέσα στο μήνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναβάλλεται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Συναρτώνται όλα; Η κατάληξη της δεύτερης αξιολόγησης με τη συμμετοχή του ταμείου και τις πολιτικές βέβαια εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας σε επίπεδο Ευρώπης και εκλογών;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Και να συμπληρώσω ότι υπάρχει και αυτή η ιστορία που έχουμε ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν δια του χρονικού πνιγμού. Αυτό βλέπω να εξελίσσεται πάλι, με ευθύνη των έξω βέβαια γιατί αυτοί έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι.

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νομίζω ότι τα πιάσατε όλα τα κρίσιμα θέματα. Όσο «ροκανίζεται» ο χρόνος, τόσο δημιουργούνται αντικειμενικά πιέσεις απέναντι στην χώρα μας. Αυτό σίγουρα αποτελεί μια τακτική, μια επιλογή κάποιων κύκλων των δανειστών μας, οι οποίοι θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση την ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Το θετικό είναι ότι δεν το βλέπουν όλοι έτσι, εννοώ από την μεριά των δανειστών. Τώρα βεβαίως επαναλαμβάνω ότι η θέση του ΔΝΤ επηρεάζει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Το ότι δεν το βλέπουν έτσι πολλοί κύριε υπουργέ και έχουμε περισσότερους συμμάχους, αυτό είναι εμφανές. Είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη να καταλήξουμε κάπου πιο θετικά ή θα πάμε στον ίδιο δρόμο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νομίζω ότι ο δρόμος που διανύουμε τώρα, δηλαδή στις αρχές του 2017, δεν έχει σχέση με τον δρόμο ή τα προβλήματα που είχαμε το 2015 ή και στην πρώτη αξιολόγηση. Θεωρώ ότι το πιο πιθανό, θα έλεγα σχεδόν βέβαιο, είναι ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Εμείς θέλουμε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό κάνουμε σε κάθε περίπτωση, για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα οποία αναμένονται μετά από την ολοκλήρωση της δεύτερη αξιολόγησης, δηλαδή τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Βέβαια επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για τα πρόσθετα μέτρα, ιδιαίτερα το ταμείο επιμένει σε αυτά, τα οποία θέλει να πάρουμε για μετά το 2018, αυτό σε συνάρτηση με τα υψηλά πλεονάσματα 3,5%, η επέκταση του κόφτη, την οποία από ότι φαίνεται έχει αποδεχτεί η ελληνική πλευρά, αν μπει στη συζήτηση και το αφορολόγητο, θεωρούνται πρόσθετα μέτρα; Είναι πρόσθετα μέτρα;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Η συζητήσεις είναι σε εξέλιξη. Τίποτα δεν έχει γίνει αποδεκτό αυτή τη στιγμή. Και σίγουρα δεν προτιθέμεθα να ακολουθήσουμε και να αποδεχτούμε την ψήφιση νέων μέτρων. Μέσα σε αυτά τα νέα μέτρα, προφανώς είναι και το ζήτημα του αφορολόγητου, το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνική πλευρά. Δεν το υποστηρίζουν όλοι και δεν το θέτουν όλοι ως προαπαιτούμενο αυτό. Το ΔΝΤ το έχει θέσει ξεκάθαρα. Στο θέμα του κόφτη που λέτε, θυμάστε ότι υπάρχει μια δέσμευση από τον προηγούμενο Μάιο, δηλαδή όταν συζητάγαμε την πρώτη αξιολόγηση, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η εκτίμηση όχι μόνο της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και των περισσοτέρων, πια, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, είναι ότι οι στόχοι θα πιαστούν, άρα δεν είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί αυτός ο κόφτης. Από εκεί και έπειτα βρισκόμαστε στο τέλος των συζητήσεων και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Αν η επιμονή για μέτρα είναι μεγάλη, αν κολλήσει η αξιολόγηση, κατά την άποψή σας τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση;

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της ελληνικής κοινωνίας. Τα μέτρα δεν είναι ατέλειωτα. Όταν πάρεις πάρα πολλά μέτρα κινδυνεύεις. Κινδυνεύεις να σκοτώσεις την ίδια την οικονομία και να έχεις αρνητικότατες επιπτώσεις, ακόμη πιο μεγάλες, στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ε, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, γι’ αυτό βλέπετε ότι γίνεται αυτή η λυσσαλέα μάχη έτσι ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δεύτερη αξιολόγηση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΕΧΘΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!