Συλληπητήρια Πουλάκη για τον θάνατο του Παλαιολόγου Θεολόγου

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Παλαιολόγου Θεολόγου, «σπουδαίου», όπως τον χαρακτήρισε, «ζωγράφου και αγωνιστή της Αριστεράς», αλλά και πολύχρονου προσωπικού του φίλου.

Στη συλλυπητήρια δήλωσή του, ο κ. Πουλάκης αναφέρει αναλυτικότερα τα εξής:

«Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα του Παλαιολόγου Θεολόγου, σπουδαίου ζωγράφου και αγωνιστή της Αριστεράς.

Ενός από τους επάξιους εκπροσώπους των ζωγράφων της γενιάς του, που με τα έργα του ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας.

Ενός καλλιτέχνη του χρωστήρα με ιδιαίτερη ευαισθησία, ο οποίος με τα έργα του αποτύπωσε τις αγωνίες, τις αναζητήσεις και τους αγώνες της κοινωνίας.

Ενός αγωνιστή που δεν τον λύγισαν οι πολύχρονες εξορίες και φυλακίσεις. Ενός στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κόσμησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας και υπήρξε ένα άξιος πρεσβευτής της προσφυγιάς.

Ενός δασκάλου που κατάφερε να μεταδώσει στους μαθητές του όχι μόνο τα μυστικά της εικαστικής τέχνης, αλλά και το δυναμισμό του καλλιτεχνικού έργου.

Ενός ανθρώπου που, μαζί με τη συντρόφισσά του Τούλα, σφράγισαν την αδογμάτιστη Αριστερά των αγώνων, αλλά και της διαρκούς αναζήτησης.

Με όλες αυτές τις ιδιότητες, κυρίως όμως με αυτή του επί σαράντα και πλέον χρόνων συντρόφου και φίλου, τον αποχαιρετώ σήμερα, μαζί με όλη την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας.

Καλό του ταξίδι».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΚΗΔΕΙΑ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!