Σαμαράς-Σουλτς: Συμφωνία με την Τρόικα τον Δεκέμβριο και για το χρέος την άνοιξη

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μ. Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου προανήγγειλε συμφωνία με την Τρόικα το Δεκέμβριο. Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τόνισε ότι όχι απλώς πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους την άνοιξη αλλά και να ολοκληρωθεί, γιατί διαφορετικά θα φτάσουμε στον Νοέμβριο του 2014, όταν θα έχει συγκροτηθεί η νέα Κομισιόν.

Ειδικότερα:

«Όταν η Eurostat μας δώσει τα στοιχεία για το πλεόνασμα δεν θα χρειαστούμε χρόνο να λάβουμε αποφάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε κοινές του δηλώσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. Πρόσθεσε όμως τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις ευρωπαϊκές εκλογές, οι οποίες θα ορίσουν και τη σύνθεση της Κομισιόν. Η νέα Κομισιόν θα αναλάβει τα καθήκοντά της τιον επόμενο Νοέμβριο. Συμμερίζομαι την άποψη του πρωθυυπιουργού ότι ο δείκτης του πλεονάσματος είναι ένας σημαντικός δείκτης. Οταν λοιπόν η Eurostat μας υποβάλει τα στατιστικά στοιχεία, εμείς δεν θα πρέπει να φεισθούμε χρόνου». Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «δουλεύουμε για συμφωνία με την τρόικα για να μην έχουμε στη πλάτη μας το θέμα στην ανάληψη της προεδρίας. Θεωρώ δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Δίνουμε τη μάχη με συγκεκριμένα όπλα». «Αποδείξαμε ότι μέσα σε μια τέτοια δυσκολία η Ευρώπη δουλεύει. Το ελπιδοφόρο μήνυμα ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Είναι το κορυφαίο κριτήριο για την επιτυχία της προσαρμογής» είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι: «Θα φανούν και χειροπιαστά στοιχεία ανάκαμψης μέσα στο εξάμηνο της προεδρίας«. Έκανε ακόμη λόγο για μείωση της ανεργίας των νέων το επόμενο χρονικό διάστημα. «Οι Έλληνες επιχειρηματίες καλούνται να επενδύσουν» επεσήμανε ο Α. Σαμαράς. «Η Ευρώπη δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο, είναι το κοινό μας πεπρωμένο», τόνισε ο πρωθυπουργός με αφορμή την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. «Προβλέπουμε να υπάρχει μια πολιτική για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων και κυρίως της λαθρομετανάστευσης«, είπε ο Αντώνης Σαμαράς δίνοντας έμφαση στη γαλάζια ανάπτυξη μέσω των ευκαιριών που παρέχει η θάλασσα. Ανέφερε μάλιστα ότι «Η κρίση που πέρασε η πατρίδα μας, μάς έκανε δυνατότερους. Και δυνατότερη θα γίνει και η Ευρώπη και την αξίζουν και οι λαοί της Ευρώπης», συμπλήρωσε. Ο πρωθυπουργός μάλιστα μίλησε για ισότητα και υποστήριξε ότι «πρέπει να αποσύρουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!