Α. Σαμαράς: Στόχος να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις μέσα στον Δεκέμβριο (βίντεο)

Τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές προέταξε ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκδήλωση της Süddeutsche Zeitung υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο βήμα έχει γίνει, ωστόσο, η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι  η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι μεταρρυθμίσεις. Στόχος είναι να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα μέσα στον Δεκέμβριο,  ενώ για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος στήριξης εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστει,  εφόσον μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος η ΕΕ, όπως έχει δεσμευτεί στο Eurogroup του 2012, θα πάρει μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ελληνική εμπειρία τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια επιτύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει, κόψαμε το έλλειμμα κατά 12% αλλά παράλληλα χάσαμε 25% του ΑΕΠ κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, κουρέψαμε συνολικό χρέος 68% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα όμως εξαφανίσαμε την υστέρηση ανταγωνιστικότητας με μείωση του Μοναδιαίου Κόστους Εργασίας. Παράλληλα, η έκθεση του ΟΟΣΑ έχει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Είπε ακόμη ότι «διορθώσαμε διαρθρωτικές ανισορροπίες, φέραμε νέο επενδυτικό νόμο προχωρήσαμε στο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, συνεχίζουμε την φορολογική μεταρρύθμιση».

«Πολλοί θεωρούσαν την Ελλάδα χαμένη υπόθεση τώρα όλο και περισσότεροι μιλούν για θεαματική επιστροφή» είπε ο πρωθυπουργός και έφερε σαν παράδειγμα την αποκλιμάκωση των σπρεντς.

Τέλος είπε ότι, η Ελλάδα ξεπέρασε το grexit, τώρα είμαστε στο grecovery, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, «εμείς είμαστε η κυβέρνηση του ευρώ» και πρόσθεσε ότι δεν ξέρω καμία χώρα να θέλει να βγει από το ευρώ ξέρω όμως χώρες που θέλουν να ενταχθούν.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θα πάει στην Βραζιλία για το μουντιάλ αφού η ελληνική ομάδα πέρασε στην τελική φάση και απάντησε ότι «θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, εφόσον έχω χρόνο θα πάω αφού είμαι οπαδός του ποδοσφαίρου».

Έκλεισε δε την ομιλία του, λέγοντας χαρακτηριστικά «η ελληνική ομάδα πέρασε στην τελική φάση αν και χωρίς τον Ρεχάγκελ».

Δείτε το video:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!